Dăncilă: Nu aş mai crede atât de mult în ”nu pot”; trebuia să fiu mai atentă cu selectarea Cabinetului

541

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, vineri, despre lucrurile pe care nu le-ar mai repeta, printre care faptul că a răspuns mereu la “jigniri şi minciuni”, şi a afirmat că ar fi trebuit să fi fost mai atentă cu selectarea miniştrilor, apreciind că în unele domenii “lucrurile puteau să meargă mult mai bine”.

“În primul rând, nu aş mai crede atât de mult în cuvintele “nu pot”, pentru că au fost cuvintele pe care le-am auzit de cele mai multe ori. În momentul în care veneam cu un obiectiv de investiţii, se spunea “nu se poate”. Nu se poate pentru că, şi să mă refer la autostrăzi, este o scorbură în care avem lilieci, pentru că la un picior de la podul de la Ungheni dorm peştii. Aş fi mult mai intransigentă privind aceste lucruri. Al doilea lucru pe care nu l-aş mai face ar fi acela în care nu aş mai lua în calcul aceste jigniri, care de multe ori au fost de o violenţă extraordinară, un limbaj foarte violent la adresa premierului, la adresa Guvernului şi cred că acest lucru l-am făcut în ultima perioadă. Ei vin cu jignirile şi minciunile, noi trebuie să venim cu implementarea proiectului şi cu adevărul. Cred că acest lucru ar fi trebuit să îl fac de la bun început. Un alt lucru la care aş fi fost mai atentă este selectarea Cabinetului. Cred că am avut domenii, portofolii unde lucrurile puteau să meargă mult mai bine”, a declarat premierul Dăncilă la Iaşi.

Potrivit premierului, Guvernul încearcă “să mişte lucrurile”, în condiţiile în care “a avut cerinţe pe care alţii nu le-au realizat în ani de zile”.

“Sunt doar câteva din lucrurile pe care nu le-aş mai face, dar ştiţi cum este: pentru mine important este ce voi face acum şi în perioada imediat următoare, pentru că oamenii au aşteptări, oamenilor nu le poţi spune “venim cu acest proiect şi îl implementăm peste zece ani”. Oamenii nu mai au răbdare. Pe bună dreptate. Este adevărat că acest guvern a avut cerinţe pe care alţii nu le-au realizat, nu le-au dat curs în atâţia ani de zile iar noi încercăm să mişcăm, totuşi, lucrurile. Cred că acest lucru se vede şi oamenii de bună credinţă îl văd. E adevărat, mai sunt lucruri multe de făcut şi ne străduim ca să le implementăm”, a mai declarat premierul Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniela Malache, editor: Florin Marin,  editor online: Simona Aruştei)