Dăncilă, în SUA: A fost semnat Acordul destinat creșterii accesului românilor la servicii de asistență medicală. Este un program ce va aduce beneficii reale

435

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat că în cursul zilei de luni, 23 septembrie, a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia au semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive. Social-democrata se află în Statele Unite ale Americii, unde se va întâlni cu mai mulți oficiali americani.

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive.

Programul vizează și creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Potrivit șefei Executivului, programul acesta va aduce beneficii reale pacienților, crescând finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară.

„Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale și prin pregătirea personalului medical din medicina primară.

Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire”, a mai scris premierul.

Dăncilă n-a plecat singură în Statele Unite, ci însoțită de consilierul personal, Anton Pisaroglu, Ramona Mănescu, ministru de Externe, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Gabriel Leș, ministrul MAPNA, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor.

Articolul Dăncilă, în SUA: A fost semnat Acordul destinat creșterii accesului românilor la servicii de asistență medicală. Este un program ce va aduce beneficii reale apare prima dată în Main News.

Source: New feed