Dăncilă: Fac apel la Iohannis să nu mai blocheze Guvernul/ Premierul anunță OUG pentru votul diasporei

441

În cadrul ședinței de Guvern, Viorica Dăncilă a lansat, din nou, un apel la Klaus Iohannis, solicitându-i președintelui „să nu mai blocheze activitatea” Executivului, în contextul în care premierul a trimis, miercuri, la Cotroceni, noi propuneri de miniștri.

„Fac apel la Klaus Iohannis să lase la o parte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului”, a spus premierul.

Premierul a anunțat prelungirea termenului până la care românii din diaspora se vor putea înscrie pentru votul prin corespondență, respectiv 15 septembrie.

„Tot azi vom adopta noi măsuri pentru a asigura dreptul la vot al diasporei. Modificăm termenul limită până la care românii din diaspora se pot înscrie la votul prin corespondență, până pe 15 septembrie”, a mai declarat premierul.

În ședința de astăzi, printre altele Dăncilă a solicitat secretarilor generali din ministerele Mediu, Energie și Relații cu Parlamentul să se ocupe de plata salariilor angajațiilor.

„Solicit secretarilor generali din ministerele Mediu, Energie și Relații cu Parlamentul să se ocupe cu prioritate de plata salariilor angajațiilor”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a mai anunțat astăzi că este ultima zi de interimat a ministrului de Interne Mihai Fifor.

De asemenea, premierul a salutat inițiativa lui Teodorovici pentru impozitarea pensiilor speciale.

„Salut totodată inițiativa colegului nostru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, dar NU înseamnă privilegii speciale. Fac apel la toți membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă”, se arată în mesajul premierului de pe pagina sa.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul Dăncilă: Fac apel la Iohannis să nu mai blocheze Guvernul/ Premierul anunță OUG pentru votul diasporei apare prima dată în Main News.

Source: New feed