Dăncilă: Eu nu girez un guvern până nu îi ştiu programul de guvernare; noi nu putem gira nişte lozinci

515

Preşedintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, declară că partidul său nu poate gira un guvern minoritar liberal, care nu are un program de guvernare, ci numai nişte “noţiuni generale, nişte lozinci”.

“Eu nu pot să girez un guvern până nu îi ştiu programul de guvernare (…). Noi am văzut că au schiţat foarte multe măsuri, că trimit 400.000 de bugetari acasă şi probabil că în spatele acestei restructurări pe care spun că vor să o facă, de fapt, se ascunde acest lucru. Nu am văzut nimic spus de ceea ce vor să facă cu creşterea pensiilor şi salariilor, dacă respectă Legea salarizării, dacă aplică Legea pensiilor, nu am văzut dacă la IMM-uri păstrează acelaşi impozit. Au venit cu nişte noţiuni generale, nu au venit cu nimic, cu o foaie de parcurs, cu nişte lucruri concrete pe care vor să le facă, au venit cu nişte lozinci. Noi nu putem gira nişte lozinci”, a declarat Dăncilă luni seară la B1TV.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru. El a declarat că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice, lista miniştrilor va fi prezentată public.

Partidul Social Democrat a luat decizia de a nu se prezenta în Parlament la votul de învestitură a noului guvern, a declarat marţi preşedintele PSD, Viorica Dăncilă. AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneş, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

 Citiţi şi:

 

* Dăncilă: Am fi de acord cu o unire cu Pro România, dar fără Victor Ponta