Dăncilă: Am vorbit despre situaţia Guvernului; am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament

468

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a anunţat, luni seară, că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern.

Dăncilă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ.

“Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere”, a afirmat Dăncilă.

 

Premierul a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau pe cea a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Ea a spus că va discuta cu juriştii şi va decide care este cea mai bună soluţie, precizând că până miercurea viitoare va fi luată o hotărâre în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

“Vom discuta cu celelalte partide, este normal să avem negocieri cu toate partidele, mai puţin Pro România”, a adăugat liderul PSD.

Dăncilă a spus că exclude din start cooptarea Pro România la guvernare.

“De fapt a fost dat un vot în Comitetul Executiv Naţional conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare. (…) Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susţin Guvernul. Guvernul are nevoie de stabilitate”, a subliniat ea.

Întrebată de ce a luat decizia ca Guvernul să meargă în Parlament înainte ca CCR să se pronunţe asupra sesizării privind un conflict cu preşedintele, Dăncilă a răspuns: “Sunt convinsă că domnul preşedinte Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat interimatele pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile şi avem curaj să mergem în Parlament”.

Ea a adăugat că nu este vorba că s-ar fi răzgândit în privinţa demersului de a merge în Parlament. “De fiecare dată am spus că voi merge în Parlament, nu am avansat o dată, acum avansez această dată”, a afirmat Dăncilă. AGERPRES/(A – autori: Alina Novăceanu, Irinela Vişan, Cristian Lupaşcu, editori: Antonia Niţă, George Onea, imagine: Marian Vlăduţ, redactor video: Marilena Gheorghiţă, grafician: Andrei Cârlan, redactori online: Gabriela Badea, Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

* Dăncilă: Nu-mi este frică de o moţiune de cenzură

 

* Dăncilă: Îl susţinem în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului