Dan Barna, răspuns pentru Ludovic Orban: Și eu, alături de Florin Cîțu și Kelemen Hunor, suntem garanții menținerii coeziunii în coaliție / Ce spune despre o posibilă alianță dintre PNL, USR PLUS și UDMR la viitoarea rundă de alegeri

19

Dan Barna susține că atât el, cât și liderul UDMR Kelemen Hunor și prim-ministrul Florin Cîțu, sunt garanții menținerii coeziunii în coaliția de la guvernare, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că ar fi singurul care și-a asumat acest rol. 

Şi eu sunt garantul menţinerii coeziunii în coaliţie, şi premierul e acest garant, şi Kelemen Hunor este un astfel de garant. Coaliţia aceasta funcţionează pe un acord de încredere că România nu are în această perioadă o alternativă decât această coaliţie şi fiecare dintre rotiţele acestui angrenaj are rolul său”, a fost declarat Dan Barna, referitor la declarațiile lui Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24, citat de News.ro.

Liderul USR PLUS a precizat că oricine ar câștiga competiția internă din PNL, coaliția de la guvernare „trebuie să rămână stabilă”.

Este şi scenariul acesta: dom-le, e o mare bătălie în Partidul Naţional Liberal, cei doi candidaţi, dacă nu câştigă premierul atunci va trebui să se schimbe guvernul. Eu mă îndoiesc că se va întâmpla lucrul ăsta, pentru că România are nevoie de stabilitate şi asta o înţeleg şi cei din PNL şi cei din USR PLUS şi cei din UDMR şi preşedintele. Toată lumea înţelege că România nu are timp de noi jocuri şi experimente politice în  următorii doi-trei ani, pentru că dacă nu începem absorbția de fonduri europene nu avem nicio şansă. Şi dacă pierdem această resursă de dezvoltare ne întoarcem din nou la: nu se vrea, nu ne lasă occidentul să facem drumuri şi alte inepţii prin care ne scuzăm incompetenţa”, a adăugat liderul USR PLUS.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, cum comentează afirmația lui Florin Cîțu, potrivit căruia coaliția de la guvernare ar funcționa mai bine, dacă ar deveni președintele Partidului Național Liberal.

Eu am fost şeful echipei de negociere, în calitate de preşedinte al PNL, negocieri care într-adevăr au fost dificile, dar în urma lor am reuşit formarea coaliţiei, învestirea Guvernului (…)De asemenea, am depăşit un moment de criză ca urmare a intervenţiei mele în calitate de preşedinte al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant am menţinerii coeziunii în această coaliţie”, a declarat Ludovic Orban.

O posibilă alianță la alegerile din 2024, luată în calcul

Dan Barna a afirmat că ia în calcul o posibilă alianță formată din PNL, USR PLUS și UDMR pentru viitoarea rundă de alegeri din anul 2024.

Această coaliţie, având succesul pe care eu mi-l doresc şi la care muncim în fiecare zi şi eu şi premierul şi colegii din Parlament din coaliţie, va fi într-o postură destul de firească să se prezinte în faţa românilor cu o continuare a proiectului. Dar toate astea depind de munca de fiecare zi până atunci, deci toate astea sunt scenarii despre viitor”, a spus vicepremierul.

Co-președintele USR PLUS a descris scenariul în funcție de care s-ar putea lua în considerare o participare comună a coaliției de la guvernare la următoarea rundă de alegeri: „Dacă lucrurile merg foarte bine şi dacă guvernarea rămâne stabilă şi de succes”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Dan Barna, răspuns pentru Ludovic Orban: Și eu, alături de Florin Cîțu și Kelemen Hunor, suntem garanții menținerii coeziunii în coaliție / Ce spune despre o posibilă alianță dintre PNL, USR PLUS și UDMR la viitoarea rundă de alegeri apare prima dată în Main News.

Source: New feed