Dan Barna: Probabil că vom depune moțiune de cenzură, dar la momentul ăsta nu există voturile / Critici la adresa președintelui Klaus Iohannis

66

Dan Barna, vicepreședintele USR, a declarat sâmbătă, 3 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că USR se va folosi de instrumentul moțiunii de cenzură în Parlament, dar că în acest moment nu are voturile necesare pentru ca un astfel de demers să ducă la demiterea Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Fostul vicepremier a lansat și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care a spus că ar continua cu „politica absenței neimplicate”.

Moţiune de cenzură… o să vedem de-a lungul sesiunii, probabil că o moţiune vom depune. La momentul ăsta suntem realişti, nu există voturile pentru o moţiune de cenzură, adică nu e foarte aproape. Este un instrument parlamentar, vom încerca să îl folosim, dar suntem realişti”, a declarat Dan Barna, sâmbătă, la Timișoara, citat de News.ro.

În schimb, vicepreședintele USR s-a arătat încrezător că social-democrații vor vota moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Această moţiune are toate şansele să treacă pentru că da, PSD are şansa să voteze această moţiune şi să aducă coaliţia de guvernare, să pună un ministru competent căruia chiar să îi pese, dincolo de micile combinaţii pe care domnul Popescu le-a făcut în toţi aceşti an(…) Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înţelege că dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei şi asupra societăţii va fi unul dramatic”, a adăugat fostul vicepremier.

Totodată, Barna l-a criticat pe Klaus Iohannis, despre care a spus că lipsește de la dezbaterea publică a celor mai importante teme din societate.

Vedem ce fac ceilalţi preşedinţi, preşedintele Franţei, spre exemplu, Emmanuel Macron, referitor la această criză – întâlniri cu mediul de afaceri, dezbateri, consiliul echivalentul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării. Preşedintele Iohannis nu e nicăieri, el continuă cu acea politică a absenţei neimplicate şi a nepăsării consistente care în vremuri de pace era tolerată sub formă de umor amar. În astfel de vremuri, faptul că preşedintele lipseşte cu desăvârşire din dezbaterea publică a celor mai importante teme este o problemă care arată cât de greşit au ales românii la ultimele alegeri”, a spus liderul USR.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Dan Barna: Probabil că vom depune moțiune de cenzură, dar la momentul ăsta nu există voturile / Critici la adresa președintelui Klaus Iohannis apare prima dată în Main News.

Source: New feed