Dan Barna, candidat oficial la prezidențiale: Este normal ca USR – PLUS să aibă candidat, pentru că reprezentăm un sfert de Românie

544

Dan Barna, candidatul USR – PLUS, pentru președinția României a prezentat astăzi obiectivele Alianței pentru perioada imediat urmatoare – câștigarea alegerilor prezidențiale și ulterior a celor locale și parlamentare. Deviza este „USR – PLUS, opțiunea de credibilitate și viitor pentru România”.

Declarațiile lui Dan Barna, în conferința de presă:

Este normal că USR – PLUS să aibă candidat, pentru că reprezentăm un sfert de Românie, care are așteptări de la noi.

USR este un partid venit de la firul ierbii, din societatea civilă, a avut capacitatea să devină actor relevant și reprezentativ pentru România și pentru electoratul din România la nivel național. Rezultatul a fost cel pe care îl cunoaștem cu toții, a confirmat acest pariu pe care l-am făcut cu România.

Imediat după alegerile din 26 mai am început aceste discuții pentru a merge mai departe și pasul următor este această alianța politică pe care o vom propune celor două partide în zilele următoare, și pentru a lua o decizie în cadrul organelor noastre statutare astfel incât această structura, Alianța USR – PLUS, să fie o opțiune de viitor și credibilitate pentru România.

Avem criterii comune de integritate. Alianța USR -PLUS merge mai departe cu acest mesaj foarte important la care au rezonat 1 milion de cetățeni, cu acel mesaj conform căruia integritatea, competență, onestitatea sunt valori care trebuie readuse în clasa politică. Aceste criterii sunt în propunerea de acord pe care îl vom face cu partenerii noștri.

Obiectivul rămâne același, menționat încă din luna februarie, la înființarea alianței, toți acești pași au fost gândiți și agreați tocmai pentru că România să aibă opțiunea în 2020, unei forțe politice coerente, credibile și puternice care să ducă mai departe guvernarea.

Obiectivul nostru de acum este că eu, candidat USR – PLUS să întru în turul al doilea. Pentru România va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire a vieții politice să aibă în turul al doilea un candidat PNL și un candidat USR – PLUS. Va fi pentru prima dată când vom avea o campanbie pozitivă.

Declarațiile lui Dacian Cioloș, lider PLUS:

Românii așteaptă că lucrurile să se schimbe în mod fundamental și structural, nu doar pe ici – pe colo. Și ceea ce se întâmplă deja și ce se va întâmplă în următoarele luni, mobilizarea pe care au arătat-o la alegeri, dar mai ales ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile, produce schimbări profunde și în politică din România.

Faptul că există șanse mari, foarte mari, că pentru proma dată din 90 încoace să avem în turul doi al alegerilor prezidențiale candidați care provin din forțe democratice pentru că PSD din păcate nu îl putem consideră o forță democratică, acolo e o forță de clan, de grupuri de interese care acționează în comun și au luat ostatici românii din anumite zone, mențînând zone de sărăcie în tară, să canalizeze bani de la bugetul de stat pentru interese comune sau de grup. Lucrurile acestea trebuie să se termine în România. Și avem toate șansele că, în perioada imediat următoare să dăm toate șansele politicii românesti și României.

Aceste alegeri sunt o etapă pentru câștigă alegerile prezidențiale și apoi pe cele parlamentare și pentru a modifică Constituția, pentru a clarifica funcția președintelui și pentru a putea pune în practică programul electoral.

Pentru că acțiunea în parlament și guvern să fie eficientă, avem nevoie și la nivel local de primari, de consilieri locali. Rezultatele de la europarlamentare au arătat că alianța 2020 are șanse mari să rezultate foarte bune în toate orașele mari și în felul acesta vom gândi campaniile ce vor urmă.

Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

 

 

Articolul Dan Barna, candidat oficial la prezidențiale: Este normal ca USR – PLUS să aibă candidat, pentru că reprezentăm un sfert de Românie apare prima dată în Main News.

Source: New feed