Dacian Cioloș îi cere premierului Ciucă să explice cum a alocat banii din Fondul de Rezervă

36

Dacian Cioloș, liderul USR, îi cere premierului Nicolae Ciucă să explice criteriile de alocare a banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului, după ce primăriile conduse de membri USR nu au primit niciun ban, în condițiile în care Executivul a alocat, în ședința de vineri, 17 decembrie, peste un miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

Principalul lider al opoziției acuză o „răzbunare politică”.

„(…) la ultima alocare de 1 miliard de lei din fondul de rezervă, singurele primării care nu au primit vreun ajutor de la Guvernul PSD-PNL sunt cele cu primari USR. Pare din nou o răzbunare politică, așa cum s-a întâmplat și la ultima rectificare făcută de fostul premier Cîțu.

Guvernul României este și al locuitorilor acestor municipii, al orașelor și comunelor cu primari USR care contribuie la bugetul de stat. Răzbunarea pe cetățenii care au votat primari USR este cel puțin stupidă din partea oricărei formațiuni politice.

Îi cer premierului să dea dovadă de curaj și responsabilitate și să explice de ce crede că o parte a cetățenilor României nu merită un tratament corect și cinstit. Nicolae Ciucă trebuie să prezinte rapid cetățenilor din aceste orașe și comune criteriile de alocare a banilor din fondul de rezervă, pentru a înțelege motivele pentru care localitățile lor au fost „sărite” de la acest ajutor de iarnă de guvernul coaliției PSD-PNL”, se arată într-o postare de pe Facebook a lui Dacian Cioloș.

Și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a acuzat, vineri seara, că cele patru primării conduse de USR PLUS din județul Timiș sunt singurele care nu au primit bani de la Guvern, la această alocare de fonduri.

„Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localitățile din România. În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS.

Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale? Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese”, a scris, între altele, edilul pe contul său de Facebook.

Guvernul a alocat în ședința de vineri, 17 decembrie, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale. Banii ajung la 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune, conform unui comunicat transmis de Executiv.

În total, este vorba despre 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Dacian Cioloș îi cere premierului Ciucă să explice cum a alocat banii din Fondul de Rezervă apare prima dată în Main News.

Source: New feed