Dacian Cioloș a invitat PNL și UDMR la discuții pentru formarea guvernului

14

Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, va invita marți, 11 octombrie, liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.

„În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș

Biroul Național al USR a decis echipa de negociere și este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu și Ionuț Moșteanu. De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui și Dragoș Pîslaru.

După ce pe parcursul de luni a discutat cu toate grupurile parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe președintele USR, Dacian Cioloș, pentru funcția de prim-ministru.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul Dacian Cioloș a invitat PNL și UDMR la discuții pentru formarea guvernului apare prima dată în Main News.

Source: New feed