Cristian Diaconescu a convocat Congresul PMP pe 26 martie

116

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a convocat Congresul PMP pentru ziua de 26 martie, după scandalul care a scindat partidul.

Într-o postare pe Facebook, liderul PMP punctează că se adresează în special membrilor Partidului Mişcarea Populară, deoarece aceştia nu au acces la grupurile de comunicare dedicate numai conducătorilor de organizaţii.

„Stimați Colegi,
După cum ați luat la cunoștință, în virtutea prerogativelor pe care le am ca Președinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mișcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022.

Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalității și colaborării.
Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul și iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele ședinței din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate și consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului.

Nu cred că putem intra într-o logică normală dacă nu ținem cont de legalitatea demersurilor pe care le întreprindem. Personal, nu pot da curs unui demers nelegal. Prin urmare, consider evident necesară organizarea Congresului, plecând însă de la premise legale corecte, nu bazate pe orgoliu sau ambiții personale”, se arată în postarea de pe rețeaua socială.

Diaconescu subliniază că demersul „este îndreptat către menținerea unității partidului în condițiile în care acesta se află pe un trend ascendent în preferințele electoratului”.

Scindarea PMP

Partidul Mişcarea Populară (PMP) trece printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii formațiunii a convocat miercuri, 12 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri, în luna februarie.

Cristian Diaconescu a precizat atunci că decizia este ilegală și că pagina oficială a partidului este „compromisă”.

Ulterior, Diaconescu a anunțat că va reclama în instanță modul în care a fost convocată ședința în care grupul condus de Eugen Tomac, fost lider al partidului, a decis să organizeze congresul pentru alegerea unui nou președinte.

Toate acestea, după ce PNL a decis în ședința din 11 ianuarie să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Întrebat atunci despre negocierile pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

Ulterior, în aceeași zi, PMP preciza că „PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”.

În acest context, Diaconescu l-a acuzat pe Tomac că vrea să bage PMP „în moarte clinică”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Cristian Diaconescu a convocat Congresul PMP pe 26 martie apare prima dată în Main News.

Source: New feed