Convorbire telefonică a miniştrilor de externe român şi moldovean

555

Ministrul afacerilor externe, Ramona Mănescu, a avut joi o convorbire telefonică cu omologul său de la Chişinău, Nicolae Popescu, prilej cu care a reiterat susţinerea fermă a României pentru parcursul european al Republicii Moldova, informează un comunicat transmis de MAE.

Potrivit sursei citate, cei doi demnitari au discutat despre rezultatele Grupului de lucru interministerial mixt România-Republica Moldova, găzduit marţi la Bucureşti, “menit să identifice domeniile de interes prioritar în vederea accelerării proiectelor bilaterale aflate deja în derulare, cu accent pe cele strategice de interconectare, precum şi dezvoltării de noi proiecte, astfel încât să fie avansată agenda de reforme asumată de Guvernul Republicii Moldova”.

Totodată, şefa diplomaţiei române a evidenţiat caracterul special al relaţiei bilaterale.

Ministrul Nicolae Popescu a acceptat invitaţia de a participa la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care va avea loc în luna august şi i-a adresat, la rândul său, invitaţia ministrului Ramona Mănescu de a efectua o vizită în Republica Moldova, precizează comunicatul amintit. AGERPRES/(AS-autor: Antonia Niţă, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Adrian Dădârlat)