Controverse în jurul modificărilor de Statut ale USR care îi favorizează candidatura lui Nicușor Dan/Barna: Este o decizie de proces firească

445

Biroul Național al USR a decis, miercuri, că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. Această decizie ar fi stârnit controverse în USR, membrii acuzând că s-ar încerca blocarea candidaturii lui Nicușor Dan, la Primăria Capitalei.

Ca urmare adoptării acestuia, Nicușor Dan, va putea propune formațiunii să îl sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere.

Până acum, statutul USR avea doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR.

Dan Barna neagă zvonurile potrivit cărora decizia de miercuri din Biroul Național al USR a fost luată pentru blocarea candidaturii lui Nicușor Dan, afirmând că „este o decizie de proces firească”.

„Este o decizie de proces firească. Alianța USR-PLUS și USR, în cazul de față va susține candidatul care are cele mai mari șanse să devină candidat unic împotriva Gabrielei Firea.

Neavând o prevedere clară pentru modalitatea de susținere a candidaților independenți, cum este cazul lui Nicușor Dan, Biroul Național a decis că este nevoie să convocăm comitetul politic și să stabilim un regulament prin care hotărâm cum susținem candidații independenți, tocmai pentru a avea deschisă calea de a-l susține și pe Nicușor Dan, dacă el va fi în cea mai bună poziție.(…)

Eu nu vreau ca Nicușor Dan să pățească ce am pățit și eu, știți că am fost contestat imediat după congresul de alegere. Procesul și contestatțiile au durat doi ani și ne-au pus aproape în situația de a nu putea candida la europarlamentare.(…)

Dacă Nicușor Dan, care este într-o poziție foarte bună pentru această candidatură, va întruni sprijinul bucureștenilor, va avea sprijinul nostru și al meu fără nicio problemă”, a declarat Dan Barna, la Radio Europa Liberă.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

 

Articolul Controverse în jurul modificărilor de Statut ale USR care îi favorizează candidatura lui Nicușor Dan/Barna: Este o decizie de proces firească apare prima dată în Main News.

Source: New feed