Consultări la Palatul Cotroceni: Dan Barna pune patru condiții pentru a sprijini guvernul PNL/UDMR nu vrea alegeri locale în două tururi

467

Liderul USR, Dan Barna, anunță că, marți, va avea o nouă întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Iohannis în cadrul rundelor de consultări pentru formarea noului Guvern. Barna își menține opinia potrivit căreia noul Executiv trebuie să aibă un mandat limitat, până la organizarea alegerilor anticipate. Deși considerate a fi greu de realizat, liderul USR susține că anticipatele sunt cea mai bună soluție pentru un guvern stabil. 

„Voi merge mâine la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni. Până la sfârșitul acestei zile voi avea o discuție cu liderii USR din teritoriu pentru a stabili condițiile în care am putea să acordăm un vot de învestitură unui cabinet de tranziție.

Alianța USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii.

Putem însă să acordăm votul de învestitură unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor. Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, precizează liderul USR, Dan Barna.

Pe de altă parte, Alianța USR-PLUS are și câteva condiții pentru a susține viitorul executiv.

„Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență”, sunt cele patru condiții impuse de USR – PLUS pentru a acorda votul de încredere noului Guvern liberal.

Vineri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a avut primele consultări pentru desemnarea premierului. Au participat toate partidele care au votat moțiunea de cenzură.

Pe de altă parte, liderii UDMR au anunțat că nu susțin alegerile locale în două tururi de scrutin.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Articolul Consultări la Palatul Cotroceni: Dan Barna pune patru condiții pentru a sprijini guvernul PNL/UDMR nu vrea alegeri locale în două tururi apare prima dată în Main News.

Source: New feed