Consultări la Cotroceni pentru desemnarea viitorului premier, după demiterea Guvernului Orban

115

Președintele Klaus Iohannis va discuta, joi, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor politice, pentru desemnarea unui nou Guvern, după ce liberalii au fost demiși prin moțiune de cenzură. La ora 12:00 Iohannis va discuta cu PNL, fiind urmați de PSD, USR, UDMR, PMP, ALDE, Pro România, dar și grupul minorităților.

Administrația Prezidențială a anunțat că liberalii vor ajunge primii la Cotroceni, la ora 12:00. La ora 12:45, Klaus Iohannis se va consulta cu social-democrații.

„• Ora 13:30 – Uniunea Salvaţi România (USR);

  • Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 15:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
  • Ora 15:45 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
  • Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Consultările au loc în contextul în care Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură. 261 de parlamentari au vrut să îi trimită pe liberali acasă.

Potrivit liderului PSD, Marcel Ciolacu, social-democrații și Pro România vor merge la consultări cu propunerea de premier în persoana rectorului SNSPA Remus Pricopie.

Cu toate acestea, Iohannis a anunțat că dacă partidele parlamentare vor refuza ideea declanșării alegerilor anticipate, atunci propunerea de premier pe care o va face va fi tot din partea PNL.

Inquam Photos/Octav Ganea

 

Articolul Consultări la Cotroceni pentru desemnarea viitorului premier, după demiterea Guvernului Orban apare prima dată în Main News.

Source: New feed