Consiliul Național al Rectorilor se retrage din Coaliția lui Cumpănașu. Același gest a fost făcut de Camera de Comerț și Industrie

471

Consiliul Național al Rectorilor (CNR) a anunțat, într-un comunicat de presă, că se retrage din Coaliția pentru Modernizarea României care este condusă de Alexandru Cumpănașu.  CNR este singura structură națională care reunește toți rectorii universităților de stat și particulare. Potrivit statutului, aceasta militează pentru dezvoltarea structurilor parteneriale in vederea consolidării rolului mediului universitar în asumarea deciziei publice în România. 

„Am fost alături în proiectul ‘Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României’ (CNMR) pentru că am crezut şi credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari şi mai angajaţi în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiţi sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR.

Consiliul National al Rectorilor se delimitează astfel de afirmațiile lui Alexandru Cumpănașu.

„Astăzi, Consiliul Naţional al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunităţii academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii şi convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este şi trebuie sa fie garantul instituţional al echidistanţei şi imparţialităţii instituţiilor universitare”, precizează CNR.

Consiliul Național al Rectorilor spune că opiniile structurii pot fi exprimate de proprii specialiști și nu prin intermediul altor persoane

„CNR consideră că trebuie sa ramana activ în a participa la consultări cu autorităţile naţionale, regionale şi locale in domeniul învăţământului superior, cercetării ştiinţifice, precum şi pe alte teme de interes pentru societate. Avem în universităţile din România specialişti bine pregătiţi pentru a prezenta puncte de vedere pertinente pe multe subiecte. Trebuie să-i valorizăm! Fără educaţie şi cercetare ştiinţifică nu poate exista o dezvoltare reala!”, afirmă Consiliul Național al Rectorilor.

 

Articolul Consiliul Național al Rectorilor se retrage din Coaliția lui Cumpănașu. Același gest a fost făcut de Camera de Comerț și Industrie apare prima dată în Main News.

Source: New feed