Consilierul onorific ION, acuzat de furt intelectual la nici trei zile de când a intrat în Guvern / Sfaturile transmise de Primăria Ciugud

28

Reprezentanții Primăriei Ciugud l-au acuzat pe noul consilier onorific al premierului, robotul ION, de furt intelectual, după ce în clipul video de prezentare de pe site-ul Guvernului apar imagini dintr-un film „mai vechi” realizat de școala din comună, ce au fost preluate fără acordul proprietarului.

Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Ciugud, postată joi, 2 martie.

Reprezentanții Primăriei Ciugud i-au recomandat lui ION, robot ce funcționează pe baza inteligenței artificiale, să învețe legislația românească și Regulamentul GDPR, pentru a nu fi acuzat că își „însușește pe nedrept munca altora”.

Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta”, potrivit sursei citate.

Totodată, reprezentanții comunei din Alba i-au dat și 10 sfaturi noului consilier onorific al premierului, ce includ propunerile de digitalizare a administrației publice, adoptarea unei legislații „care să nu încurce” sau digitalizarea educației.

Cine este ION

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a prezentat în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 1 martie, pe noul consilier onorific ION, un robot care folosește inteligență artificială, dezvoltat de cercetători români.

Surpriza aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează, astfel, o premieră, aș putea să îi spun, la nivel național și internațional. Discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială, este aici în stânga mea – numele lui este ION, vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI”, a anunțat Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ciucă a precizat că ION va informa oficialii din Guvern „în timp real cu propunerile, problemele și dorințele românilor”.

Mai mult, prim-ministrul a oferit și un exemplu de interacțiune cu noul consilier onorific robot. Redăm dialogul dintre ION și Nicolae Ciucă:

ION: „Salut. mi-ați dat viață. eu sunt ION. Acum rolul meu este să vă reprezint. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Ce trebuie să știu despre România?”

Ciucă: „România este o țară frumoasă cu oameni frumoși”

ION: „Am înțeles. Învăț”

Ciucă: „Cum pot românii să te învețe?”

IN: „Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa mă poți învăța să te reprezint. Cu fiecare mesaj, tag, share, #noisuntemion”

Articolul Consilierul onorific ION, acuzat de furt intelectual la nici trei zile de când a intrat în Guvern / Sfaturile transmise de Primăria Ciugud apare prima dată în Main News.

Source: New feed