Congresul PNL se desfășoară fizic, chiar dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu / Cîțu: Toate condițiile vor fi respectate

29

Premierul Florin Cîțu, candidat la șefia Partidului Național Liberal, a anunțat joi, 23 septembrie, că alegerile interne din PNL vor fi organizate la Romexpo, cu participarea fizică a 5.000 de delegați, chiar dacă Bucureștiul se află în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Sunt 15.000 de metri pătrați, asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegați, respectăm cei 3 metri pătrați/fiecare persoană. Vor fi cu măști, cu certificat verde, cu centru de testare, toate condițiile vor fi respectate, de siguranță, ca să se poată desfășura acest Congres în condiții de siguranță”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei dezbateri organizată de DC News.

Premierul a ținut să sublinieze că alegerile interne din PNL se organizează o dată la 4 ani.

Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi(…)deci se poate, cu respectarea tuturor condițiilor”, susține candidatul la șefia PNL.

Între timp, Capitala se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 și este la un pas să intre în scenariul roșu, după ce rata de incidență a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ajungând joi la 3,67 de cazuri/1.000 de locuitori.

În acest sens, Prefectura Capitalei a convocat o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în urma căruia Bucureștiul va intra în scenariul roșu și se vor aplica noile măsuri de restricție, adoptate săptămâna trecută de Guvern.

CITEȘTE ȘI: SURSE Acces la restaurant doar cu certificat verde, magazine închise seara: Noile restricții în criza valului 4

Context

Congresul PNL ar trebui să se desfășoare sâmbătă, 25 septembrie, în incita Romexpo cu participarea a 5.000 de delegați liberali din teritoriu.

Potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern, dacă rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, în sălile de spectacole se pot desfășura evenimente cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca participanții să prezinte certificatul digital și să poarte mască pe protecție pe întreaga durată.

Pavilionul central de la Romexpo are o suprafață de 15.247 mp și 3.000 – 6.000 de locuri. Dacă este să ne raportăm la capacitatea sălii pe scaune, legal la eveniment ar putea participa până la 3.000 de persoane, însă liberalii au o altă interpretare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Congresul PNL se desfășoară fizic, chiar dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu / Cîțu: Toate condițiile vor fi respectate apare prima dată în Main News.

Source: New feed