Congres PSD, sâmbătă. Social-democrații se reunesc pentru a lansa candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

398

Sâmbătă, la ora 11:00, social-democrații se reunesc, la Parlament, în Congresul PSD, unde va fi lansată candidatura liderului PSD, Viorica Dăncilă, la prezidențiale.

Pe 23 iulie, Viorica Dăncilă a fost aleasă candidat al partidului în Biroul Politic Național, apoi a fost validată în Comitetul Executiv. Doar doi lideri au votat atunci împotriva acestei decizii: presedintele PSD Olt Paul Stănescu și liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Din cursa internă a PSD pentru alegerile prezidențiale au mai făcut parte Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Gabriela Firea. Aceștia s-au retras înainte de ședința Comitetului Executiv de pe 23 iulie.

Dăncilă: Trebuie să arătăm că PSD a rămas puternic

În ședința Cex-ului de vineri, 23 august, președintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a cerut liderilor prezenți să se mobilizeze pentru apropiata campanie electorală. Pentru că în ultima perioadă aproape toate ieșirile publice ale liderilor social – democrați au fost însoțite de proteste, Viorica Dăncilă le-a spus că trebuie să aibă cât mai multe contacte cu electoratul și să nu neglijeze mediul on-line.

„Trebuie să ne întâlnim cu tineretul și să conectăm organizația la mediul online.

Eu sper că fiecare șef de organizație se va implica. Ei știu cum se face campanie electorală, să meargă peste tot, în localități, comune.
Este foarte important pentru noi să obținem un scor bun. Scorul la prezidențiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru.

Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru…

Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o – să nu mai ieșim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e așa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puțini.

Este ultima carte a acestui partid, trebuie să o jucăm bine!”, a spus Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Articolul Congres PSD, sâmbătă. Social-democrații se reunesc pentru a lansa candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed