Congres PSD. Dăncilă: Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut” pare că ceasul a stat de mult

457

Sâmbătă la Congresul PSD, în unanimitate s-a decis ca Viorica Dăncilă să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale din acest an .

„Acest Congres este despre România și este despre PSD, despre cum ne scriem pe mai departe povestea și cum scrie în istoria țării, despre ce ne dorim pentru români și pentru România. Avem în față o competiție electorală importantă în care unitatea va fi cheia succesului. În această campanie va fi nevoie să ne punem nu doar solidaritatea, efortul si munca, dar și credința și tot curajul de care putem da dovada. Orice lucru pe care l-am făcut și orice decizie pe care am luat-o, atât ca om și ca ministru, a fost pentru a ajuta mame, tineri și pensionari. Sunt și voi fi mereu alături de oameni. Asta cred că este menirea omului politic. Asta este misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși. De aceea guvernăm și de aceea conducem țara. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru fiecare român.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut” pare că ceasul a stat de mult

Premierul României, Viorica Dăncilă, a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând că pentru acesta „ceasul pare că a stat demult”.

„Avem de dus această luptă politică în fața unor adversari politici care își doresc să ne vadă în genunchi. Știm deja că vor scoate toate armele și ne vor ataca. Suntem conștienți. Noi avem ceva ce ei nu și-au putut însuși niciodată pentru că n-au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care au tăiat pensiile și salariile, noi nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viața de zi de zi a fiecăruia. Noi nu am fost absenți, nu am disprețuit, nu am avut niciodată viziunea celor două Românii: a noastră și a lor. Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut sta la adăpost de critici o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru români și a dormit bine noaptea. Însă a venit momentul să răspundă, să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime, să-ți amintești de poporul român după cinci ani, în campanie, este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să-i aperi. Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut” pare că ceasul a stat demult.

Teodorovici: Viorica Dăncilă este un om care prețuiește oamenii

Eugen Teodorovici a declarat, în cadrul Congresului extraordinar al PSD, că PSD poate repara greșeli și poate oferi românilor un președinte de încredere.

„(…) astăzi, mai mult ca oricând, este timpul ca noi toți, uniți și împreună să arătăm că știm ce să facem cu ceea ce face istoria din noi. Să demonstrăm că PSD poate să repare greșeli, poate să reclădească, poate să recâștige încrederea românilor. Pentru că spre deosebire de acești absenți nepricepuți ai dreptei, care pot face mult rău românilor, PSD are mulți oameni harnici, adevărați români,  aici și în toată România.(…) Noi suntem cei care avem datoria de arăta adevărul și de a recâștiga încrederea românilor. Am promis un președinte al tuturor românilor și eu cred că așa va fi. Avem lângă noi un lider de încredere. Viorica Dăncilă este un om care prețuiește oamenii, un om rațional care a văzut dinainte de orgolii și a pus interesul țării înainte de orice.”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai menționat că Viorica Dăncilă și toți ceilalți membri PSD au arătat că partidul are resurse de înnoire.

„Trebuie să rezistăm pentru România. Nu cu înverșunarea cu care ceilalți continuă să se legitimeze. PSD va continua calea dialogului cu toți românii. Doar unitatea și coeziunea internă va aduce PSD acolo unde îi este locul, pe primul loc. Apoi, trebuie să le arătăm românilor adevărul, despre ceea ce reprezintă PSD, despre oameni, rezultate, idei, fapte complete. Să nu mai permitem perpetuarea de imagini și mituri politice false. Avem resursele de înnoire. Și eu cred că  Viorica Dăncilă și noi toți am arătat lucrul acesta. Eu nu m-am mulțumit cu zona de confort și am crezut că limitele pot fi depășite. Îmi doresc un PSD care să aibă în permanență această nemulțumire pozitivă. Care să știe că întotdeauna se poate mai mult și mai bine. Dragi colegi, vântul stinge lumânarea, dar intensifică focul. La fel stau lucrurile și cu incertitudinea și necunoscutul.”, a mai spus el.

Foto: Inquam photo/ Octav Ganea

Articolul Congres PSD. Dăncilă: Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut” pare că ceasul a stat de mult apare prima dată în Main News.

Source: New feed