Conducerea Camerei a decis sesizarea Comisiei juridice în legătură cu protestul AUR

22

Camera Deputaților a decis luni, 15 mai, sesizarea Comisiei juridice în urma evenimentelor care au avut loc în şedinţa de plen din 10 mai, când deputaţi aparţinând grupului AUR au protestat acuzând că un proiect de lege supus votului ar urma „separe copiii români de familii”.

„Înaintez prezenta sesizare disciplinară în legătură cu evenimentele grave care au avut loc în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 10 mai a.c., când mai mulţi deputaţi au perturbat buna desfăşurare a acesteia, aducând totodată prejudicii prestigiului şi imaginii Camerei Deputaţilor. În calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi asupra faptului că la începutul şedinţei de plen deputaţii grupului parlamentar al AUR: Sorin-Titus Muncaciu, Ilie-Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian-Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au intervenit la prezidiu prin blocarea accesului preşedintelui şedinţei la microfon, înlăturarea scaunului preşedintelui de şedinţă, precum şi prin ocuparea abuzivă a locului de secretar al şedinţei, încercând prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare”, se arată în sesizarea formulată de președintele de ședință, deputatul PSD Ciprian-Constantin Șerban.

În sesizare se mai arată că deputații AUR au încercat smulgerea cablurilor ecranelor şi a microfoanelor din dotarea prezidiului.

Totodată, președintele de ședință a mai adăugat că Regulamentul Camerei a fost încălcat şi prin faptul că AUR a transmis şedinţa plenului pe reţelele de socializare.

Context

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului au protestat în dimineața zilei de miercuri, 10 mai, în fața Parlamentului, acuzând că un proiect de lege supus votului ar urma „separe copiii români de familii”.

Cel puțin doi parlamentari au fost asaltați de manifestanții AUR. Între aceștia se numără fostul premier Ludovic Orban, care a declarat că a fost scuipat, lovit și insultat, cât și Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, la adresa căruia protestatarii au scandat „Luați-i gâtul!”.

Jandarmeria a remis un comunicat de presă prin care anunță că manifestația AUR este ilegală.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Conducerea Camerei a decis sesizarea Comisiei juridice în legătură cu protestul AUR apare prima dată în Main News.

Source: New feed