Comisia Juridică a Parlamentului European îi cere explicații Rovanei Plumb privind diferențele în declarațiile de avere

428

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) i-a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere explicații pentru un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu sunt trecute în declarația de avere depusă la Bruxelles.

„Plumb: Probleme au fost ridicate cu privire la un credit de 800.000 euro despre care a relatat presa, însă care nu a fost menţionat în declaraţia de avere, anumite acţiuni la o companie (Grupul verzilor) şi cazul de corupţie în care a fost implicată în 2017 (PPE). A fost decis că: îngrijorările cu privire la cazurile de corupţie sunt în afara competenţei JURI şi ar trebui ridicate în timpul audierilor; informaţii suplimentare vor fi cerute despre împrumut şi acţiuni”, se arată în decizia din şedinţa de joi a Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, potrivit Mediafax.

Conform declarației de avere depuse anul acesta la Camera Deputațilorm Rovana Plumb a făcut un împrumut la BRD în anul 2017, în valoare de 800.000 de euro, cu scadență în 2030. Totodată, ea mai are un împrumut făcut anul acesta, în valoare de 800.000 de lei, cu scadență în anul 2021.

În urmă cu doi ani, Direcția Națională Anticorupție a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, privind sărârșirea unor infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. În același an, Camera Deputaților a respins cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice.

Rovana Plumb este propusă comisar european pentru portofoliul Transporturi și urmează să fie audiată într-o ședință comună a Comisiei de Transporturi şi de Mediu ale Parlamentului European. Votul în plenul PE va fi dat pe 23 octombrie.

Articolul Comisia Juridică a Parlamentului European îi cere explicații Rovanei Plumb privind diferențele în declarațiile de avere apare prima dată în Main News.

Source: New feed