Comisia Iordache, desființată de Parlament la solicitarea lui Marcel Ciolacu

435

Comisia Iordache, cea care a modificat cu scandal Legile Justiției, Codul Penal și cel de Procedură Penală, a fost desființată, marți, la cererea noului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Aceasta a fost înființată în 2017, la cererea lui Liviu Dragnea, și a fost declarată constituțională de CCR. 

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

Comisia Iordache, denumită Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de social-democratul Florin Iordache, este cea care a elaborat controversatele modificări la legile justiției, dar și la Codurile penale.

Comisia a fost înființată pe 27 septembrie 2017.

„Comisia Iordache” este cea unde, prin voturile PSD, ALDE și UDMR s-au modificat legile justiției, dar și Codul Penal și cel de Procedură Penală. Toate modificările aduse în această comisie au fost criticate în rapoartele GRECO și  MCV. Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție s-a înființat tot în Comisia condusă de Florin Iordache.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul Comisia Iordache, desființată de Parlament la solicitarea lui Marcel Ciolacu apare prima dată în Main News.

Source: New feed