#Colectiv: Raed Arafat anunță că va da explicații despre filmul tragediei după alegerile prezidențiale

489

Raed Arafat anunță, joi seara, că va exprima un punct de vedere despre imaginile care au apărut in această dimineață în spațiul public după comemorarea tragediei de la Colectiv dar și după alegerile prezidențiale. Arafat spune că, daca ar fi comentat aceste imagini, vorbele sale ar fi „reprezentat un element perturbator”. 

Raed Arafat i-a delegat în schimb pe șefii ISUBIF și de la IGSU să dea explicații publice și apreciază că răpunsurile celor doi au fost „realist și corect expuse”.

„În urma apariției noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF și IGSU să explice și să răspundă public, în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiilor lansate la adresa celor care au intervenit și a conducerilor celor două instituții în ce privește presupusă ascundere a imaginilor respective. Apreziez că informațiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinței de presă sunt realiste și corect expuse.

Știu că se așteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzațiile că aș fi ascuns și eu imaginile au fost lansate în public și continuă să fie difuzate în pofida faptului că și conducerea IGSU dar și domnul Gen. (r) Pop, au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam să ascund ce nu aveam”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență promite însă că va da explicații după alegerile prezidențiale.

„Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfășoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieșiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente.

Va asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate și nu voi ezită să le aduc în față opiniei publice”, mai scrie Raed Arafat.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul #Colectiv: Raed Arafat anunță că va da explicații despre filmul tragediei după alegerile prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed