Coita a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului

431

Alexandru Coita a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, asta după ce numirea sa a fost publicată în Monitorul Oficial.

După decizia din Monitorul Oficial, Coita a precizat că nu au fost lămurite toate condițiile colaborării dintre el și premier, noua sa funcție fiind pusă sub semnul întrebării.

Cota și-a motivat demisia prinfaptul că numirea sa în funcție a fost luată „fără să se fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuții directe”

„Am transmis în această seară doamnei prim-ministru demisia mea din funcția de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv și cu această ocazie închei orice speculații pe această temă.(…) vă asigur că nu este vorba de un sfârșit, ci de un început. Continuăm!

—-

Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcția de consilier onorific al prim-ministrului României, ținând cont că aceasta a dat naștere la multe speculații în mediul public, și având în vedere principiul deplinei transparențe în raport cu cetățenii acestei țări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoștință următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuții directe, am ales totuși să aștept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-ați acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condițiile de față, ținând cont de imperativul menținerii integrității mele și necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii și puncte de vedere pe care le pot exprima în spațiul public, vă aduc la cunoștință că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcție, ca atare, vă rog să primiți demisia mea, ca un gest de normalitate și de respect față de cetățenii acestei țări.
Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat față de o formațiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetățenii acestei țări.

Vă rog să primiți, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulați în beneficiul acestei țări, din înalta demnitate pe care o ocupați în statul român”, a scris Coita pe Facebook.

Analistul politic Alex Coita a fost numit de către premier consilier onorific al Vioricăi Dăncilă, potrivit unei decizii publicate pe data de 12 iulie 2019 în Monitorul Oficial. Funcția este neremunerată.

sursa foto: Facebook

Articolul Coita a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului apare prima dată în Main News.

Source: New feed