Clotilde Armand: În contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 există obligația continuității serviciului, indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu

19

Clotilde Armand susține că în contractul încheiat între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest există obligația continuității serviciului, indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu.

În contractul dintre Compania Romprest Service S.A. și Primăria Sectorului 1 există OBLIGAȚIA CONTINUITĂȚII SERVICIULUI indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu; indiferent dacă a căzut sau nu un meteorit în fața companiei de salubrizare. Din luna iulie 2020 – perioada contestată de compania de salubrizare pentru neplata serviciilor – până în prezent s-au achitat către Compania Romprest Service S.A. 168 milioane lei. O sumă de 5 ori mai mare față de cât plătește Oradea pentru serviciul de salubrizare”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul amintește de o decizie a Curții de Conturi, din anul 2016, care obliga Primăria Sectorului 1 să recupereze peste 100 de milioane de la Romprest.

Primăria a cerut recuperarea sumei în Justiție. Și a pierdut procesul… fiind reprezentată de doamna avocat Flavia Teodosiu (avocata d-lui Dragnea). Aceasta ’’a uitat’’ să depună acțiunea în numele Consiliului Local și a ales să reprezinte doar Sectorul 1 căruia nu i-a fost recunoscută calitatea procesuală. Incredibil dar adevărat”, a adăugat primarul Sectorului 1, atașând la postare două documente care să-i susțină acuzațiile.

Clotilde Armand a citat din raportul întocmit de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), finalizat în urmă cu câteva luni, ce obliga Primăria Sectorului 1 să adopte mai multe măsuri:

– să adopte toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării sumelor nelegal plătite către operatorul Romprest Service SA (termen: imediat);

– să adopte, printr-un act adițional, reducerea duratei contractului cu Romprest Service SA la 18 ani (termen: 15 octombrie);

– vor proceda la eliminarea tarifului de staționare a tuturor utilajelor din parcul auto (termen: 30 septembrie)”, sunt măsurile din raportul ANRSC, citate în postarea primarului.

În plus, ANRSC mai arăta că Primăria Sectorului 1 nu a recuperat prejudiciul de 117.904.660 lei.

Am supus Consiliului Local al Sectorului 1 să îndeplinim aceste măsuri în 4 ședințe. Consilierii PSD și PNL au făcut scut și au refuzat să le îndeplinim. Bazându-se pe această majoritate politică din Consiliu Local al Sectorului 1 compania de salubrizare și-a permis să șantajeze comunitatea locală. Ilegal. Conform contractului”, acuză Clotilde Armand.

Cum arată o factură de gunoi în Sectorul 1 – Explicațiile primarului

„Tipuri de facturi plătite de Primăria Sectorului 1 către Compania Romprest Service S.A.:

1. Gunoi Menajer – presupune colectarea, transportul și sortarea (gunoiul de la populație și instituții) – Primăria Sectorului 1 a achitat integral facturile pentru primul tip de factură: Gunoi Menajer – presupune colectarea, transportul și sortarea (gunoiul de la populație și instituții);

2. Curățenie stradală – serviciu mecanizat și manual, colectare deșeuri stradale și necontrolate, transport și sortare deșeuri (sacii cu gunoi neridicat) – Facturile menționate la punctul 2 (curățenie stradală – serviciu mecanizat și manual, colectare deșeuri stradale și necontrolate, transport și sortare deșeuri) sunt controversate. Există un litigiu comercial între primărie și companie pe acest tip de facturi în valoare de 83 de milioane lei. Însă, lunar am achitat o bună parte și din aceste servicii supraevaluate, nejustificate și prestate parțial. Curățenia stradală este cel mai scump serviciu, pe care compania a ales să nu-l suspende niciodată;

3. Deszăpezirea – Facturile pentru deszăpezire au fost achitate integral până la publicarea raportului ANRSC, raport care impune primăriei să nu mai achite orele de staționare ale mașinilor de deszăpezire. Indiferent dacă ninge sau nu, Compania Romprest S.A. facturează orele de așteptare ale mașinilor de deszăpezire. O iarnă cu sau fără zăpadă costa 12 milioane lei;

4. Contribuția pentru economia circulară – Facturile de economie circulară sunt plătite integral pentru anul 2020”, arată Clotilde Armand.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Clotilde Armand: În contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 există obligația continuității serviciului, indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu apare prima dată în Main News.

Source: New feed