Clotilde Armand anunță că rectificarea bugetară nu a fost votată: Centrul de vaccinare de la Romexpo ar putea fi închis

24

Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, anunță joi, 23 septembrie, că rectificarea bugetară nu a fost votată, iar ca urmare, centrul de vaccinare de la Romexpo ar putea fi închis.

Primarul îi acuză pe consilierii PSD și PNL, catalogându-i inconștienți, în contextul în care ne aflăm în plin val 4 al pandemiei, iar Capitala a și intrat în scenariul roșu miercuri, 22 septembrie.

Rectificarea bugetară nu a fost votată de consilierii PNL și PSD. Astfel, cheltuielile de la centrul de vaccinare din complexul Romexpo nu vor putea fi plătite și există un risc real ca acest centru să fie închis. Ceea ce au făcut astăzi acești consilieri inconștienți se pedepsește prin lege (zădărnicirea combaterii bolilor) – în plin val patru al pandemiei de Covid 19 și într-o capitală care a intrat în scenariul roșu din cauza numărului de noi infectări cu Covid 19”.

Multe investiții, blocate

Clotilde Armand a explicat, pe Facebook, că în proiectul de rectificare erau cuprinse și multe solicitări privind unitățile școlare din sector. Din moment ce rectificarea nu a trecut de vot, acestea rămân blocate.

În plus, edilul susține că PNL a negociat cu PSD pentru ca rectificarea să nu fie votată.

„Tot în proiectul de rectificare bugetară erau cuprinse toate solicitările de investiții, reparații și achiziții ale unităților de învățământ din sectorul 1, conform solicitărilor făcute de directorii școlilor. De exemplu: Colegiul Național de Muzică „George Enescu” a solicitat 2 milioane de lei pentru achiziționarea de instrumente muzicale pentru desfășurarea de cursuri în noua clădire deschisă curând în fost sediu ADP Sector 1.

Aceasta este realitatea din primărie. Așa se răzbună PNL și PSD pe elevi, așa funcționează USL în Sectorul 1. Spunea așa dl. Cîțu în urmă cu câteva zile: „A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.” Zis și făcut. Asta a făcut PNL acum”, se mai arată în postarea din mediul online.

Totodată, Clotilde Armand a publicat și o fotografie cu un biblioraft cu toate solicitările de investiții de la școlile din sector.

„Să-i lămurească acum dl. Florin Cîţu pe elevi și pe părinți de ce n-au mobilier și instrumente. De ce nu se fac învestiții în școli. Rușine, PNL”, conchide mesajul de pe facebook.

Context

Clotilde Armand face în postarea sa o referire la o afirmație a premierului Florin Cîțu din 3 septembrie, când acesta dădea asigurări că PNL nu negociază cu PSD și avertiza că a negocia cu social-democrații, făcând referire la USR PLUS, „înseamnă a negocia împotriva poporului român”.

Declarația prim-ministrului era făcută în contextul debutului crizei guvernamentale, când USR PLUS încă nu decisese că depune moțiune de cenzură cu cei de la AUR, iar Dan Barna, co-președinte al formațiunii și vicepremier la acea vreme, afirmase că susținerea de către USR PLUS a unei moțiuni de cenzură depuse de PSD este „o opțiune”.

Criza politică a fost generată de decizia unilaterală a premierului de a-l demite pe fostul ministru al Justiției, Stelian Ion. Aceasta s-a adâncit după ce USR PLUS a depus, alături de AUR, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, iar miniștrii formațiunii și-au dat demisia din Executiv.

Răspunsul premierului a fost pe măsură. Acesta a demis toți reprezentanții USR PLUS din Guvern, inclusiv prefecți, subprefecți sau secretari de stat.

Negocierile pentru refacerea coaliției au intrat într-un impas înainte să înceapă, întrucât ambele partide organizează alegeri interne. În cazul PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu se vor lupta sâmbătă, 25 septembrie, pentru a obține șefia partidului.

USR PLUS, în schimb, a demarat alegeri online, iar în primul tur a câștigat Dacian Cioloș, la o diferență de 2 procente față de Dan Barna. Cei doi au intrat în turul al doilea, programat pentru săptămâna viitoare.

Astfel, refacerea coaliției stă sub semnul întrebării. În timp ce reprezentanții USR PLUS au declarat că nu se vor întoarce la guvernare atât timp cât Florin Cîțu va fi în funcția de prim-ministru, iar Dacian Cioloș chiar a propus ca partidul să numească propriul premier, Congresul liberalilor le poate da planurile peste cap.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Clotilde Armand anunță că rectificarea bugetară nu a fost votată: Centrul de vaccinare de la Romexpo ar putea fi închis apare prima dată în Main News.

Source: New feed