Clotilde Armand anunţă că proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local

44

Proiectul prin care cetățenii din Sectorul 1 al Capitalei cu vârsta de peste 18 ani pot primi 1.000 de lei sub forma unui „tichet anticriză” a trecut vineri, 25 noiembrie, de votul Consiliului Local al Sectorului 1, unde consilierii PNL și PSD formează majoritate.

„PNL & PSD au adus modificări prin amendamente. Amintesc că tot ei au spus într-o conferință de presă comună susținută azi dimineață că acest proiect este mită electorală. Acum au votat prentu așa-zisa mită. Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri”, a scris Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local cu 25 voturi „pentru” și o abținere, conform primarului.

Într-o conferință de presă susținută înaintea întrunirii Consiliului Local, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat că proiectul edilului privind tichetele anticriză constituie „o iniţiativă pur electorală”, dar şi că PNL şi PSD Sector 1 vor propune un alt proiect care este „corect, echitabil, transparent” şi vizează nevoile oamenilor.

„Propunem pentru aceia dintre cetăţeni care au un venit mediu pe gospodărie mai mic decât salariul minim pe economie o sumă de 3.000 de lei per gospodărie (…) Aceia dintre cetăţeni care au un venit mediu per gospodărie până la inclusiv salariu mediu beneficiază prin proiectul nostru de o sumă de 2.000 de lei per gospodărie, iar toţi ceilalţi cetăţeni care au venituri mult mai mari rămân în marja de 1.000 de lei”, a spus Florin Manole, președintele PSD Sector 1, citat de Agerpres.

Amintim că primarul Clotilde Armand a anunțat în urmă cu o săptămână lansarea site-ului pe care cetățenii Sectorului 1 se pot înscrie pentru a beneficia de tichetele de 1.000 de lei, numai că proiectul se află în transparență decizională până pe 14 decembrie.

Proiectul „Măsuri locale anti-criză energetică la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București” a fost pus în dezbatere publică pe 2 noiembrie și poate fi consultat aici.

CITEȘTE ȘI: Primarul Sectorului 1 le cere cetățenilor să se înscrie într-un proiect care nu a fost aprobat / Clotilde Armand, acuzată de „mită electorală”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Clotilde Armand anunţă că proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local apare prima dată în Main News.

Source: New feed