Cîțu: Teodorovici vă bagă la pușcărie dacă nu vă plătiți taxele/ PMP: PSD-ul vrea să bage oamenii săraci la închisoare

456

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a declarat că săptămâna viitoare va arăta dovezi despre „ilegalitățile” pe care le-ar fi comis ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Liberalul i-a transmis social-democratului că va ajunge lângă fostul lider al PSD, dar nu pentru că nu și-a plătit taxele către stat.

„Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la pușcarie dacă nu va plătiți taxele. El și gașca lui din infractori de unde să mai fure dacă voi nu le dați bani? Teodorovici a făcut proiectul de lege și pe el s-a exclus. Doar pe voi vă bagă la pușcarie”, a scris Florin Cîțu, duminică, pe Facebook.

Cîțu reamintește ce spunea Eugen Teodorovici de datoriile pe care le are de plătit către stat.

„Despre datoriile lui la buget Orlando ne spună că: «O să plătesc în funcție de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităti, că să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă dați seama că nu stăteam să plătesc penalităti aiurea’,…»”, a completat Cîțu.

Liberalul i-a transmis lui Teodorovici că va ajunge la închisoare, dar nu pentru că nu și-a plătit taxele.

„Orlando am o mega surpriză pentru tine. O să ajungi lângă Dragnea dar nu pentru că nu ți-ai plătit taxele. Altă ilegalitate. Voi prezenta totul într-o conferința de presă săptămână viitoare”.

Declarațiile sale vin după ce Eugen Teodorovici a propus un proiect de lege prin care cei care nu-și plătesc la timp contribuțiile la stat să plătească cu detenție între 1 și 6 ani. Proiectul a fost depus, vineri, la Senat.

PMP: PSD-ul vrea să bage oamenii săraci la închisoare

Purtătorul de cuvânt al PMP Mihail Neamțu a declarat că Eugen Teodorovici vrea să consolideze un regim sclavagist, iar PSD vrea să bage oamenii amărâți la închisoare prin respectivul proiect de lege.

„Socialismul urăşte libertatea. Mai nou, PSD vrea să bage oamenii săraci la închisoare, adică propriul său electorat. Statul poliţienesc visat de Orlando Teodorovici va consolida regimul sclavagist care-i trimite la puşcărie pe toţi cei care n-au bani să plătească faimoasa contribuţie la asigurări de sănătate. Români simpli, tromboniţi cu atâtea minciuni, descoperă acum că serviciile medicale nu-s deloc gratuite. Ce primim, în schimbul banilor plătiţi? Infecţii nosocomiale. Dar degeaba vrei tu piaţă liberă şi competiţie între furnizorii asigurărilor de sănătate, zice Ministrul Discotecă! Întâi marchezi banul la Stat şi apoi mai vedem noi”, a scris Mihail Neamţu, pe Facebook.

El a mai spus că PSD „ îţi dă cu o mână ca să-ţi ia cu două”.

Teodorovici: Nu vreau să intru în niciun fel de polemică

Ca un răspuns la criticile opiniei publice, Eugen Teodorovici spune că proiectul de lege nu a fost înțeles și că cei care i-au comentat propunerea dau dovadă de „necunoștere” sau de „rea-voință”.

„…prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă.

Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD.

Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse, nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului.

Teodorovici: Le recomand să parcurgă cu atenție textul de lege și să se informeze corect

Am fost şi sunt adeptul măsurilor care susţin mediul de afaceri românesc şi care, totodată, asigură o protecţie reală a angajaţilor. Iar rezultatul dialogului intens este mai mult decât evident, dacă vedem şi vrem să vedem cel puţin măsurile luate şi cerute de mediul de afaceri – modificările la Codul Fiscal şi de Procedură Fiscală, restructurarea financiară, măsura privind capitalul negativ ori introducerea bacșișului pe nota de plată, ca măsură cerută de industria HORECA.

Le recomand acelora care din convingere, îndrumaţi sau plătiţi de alţii, promotori ai unor interese contrare celor ale românilor, să parcurgă cu atenţie textul de lege propus şi să informeze corect oamenii, asigurându-i de întreaga disponibilitate a mea şi a colegilor mei pentru a le explica ceea ce nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă din măsurile propuse”, a scris ministrul Finanțelor, pe pagina sa.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Cîțu: Teodorovici vă bagă la pușcărie dacă nu vă plătiți taxele/ PMP: PSD-ul vrea să bage oamenii săraci la închisoare apare prima dată în Main News.

Source: New feed