Cîțu: PSD-iștii nu vor să fie controlați. Vor să lăsăm în pace ultimii trei ani în care au prăduit și au furat banii de la buget

21

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni seară că instituția pe care o conduce va controla toate programele care au fost finanțate de la buget „să vedem unde au ajuns acești bani”. Liberalul susține că social-democrații îl atacă fiindcă „nu vor să fie controlați, vor să lăsăm ultimii trei ani de zile în care au prăduit și au furat banii de la buget în pace”.

Ministrul de Finanțe susține că Guvernul Orban are trei proiecte mari pe infrastructură, pe care intenționează să le înceapă și să le și termine, nu „să le punem pe hârtie, dar să nu facem nimic”.

„Eu am o altă filosofie. Haideți să facem unul, două proiecte mari, să le începem și să le facem. Nu putem să ne împărțim iarăși în o mie de proiecte, să le punem pe hârtie, dar să nu facem nimic. (…) Sunt două autostrăzi mari și late pe care trebuie să le începem și cu a treia pentru care domnul ministru al Transporturilor a găsit deja o soluție temporară: Sibiu-Pitești, care trebuie făcută, Autostrada Unirii, care trebuie făcută și Comarnic-Brașov. Acestea sunt chestii pe care vrem să le facem, să arătăm că se pot face. Să știți că bugetul și bugetele din ultimii ani au fost piperate cu tot felul de proiecte, care au fost bugetate și nu s-au făcut niciodată. Banii au fost acolo doar pentru a fi luați în timpul anului și duși în altă parte.

Prin Ministerul Finanțelor voi controla toate aceste programe care au fost finanțate cu banii de la buget să vedem unde au ajuns acești bani. Trebuie să vedem și cineva să răspundă pentru asta. Și de aceea apar și toate atacurile de la PSD, pentru că ei nu vor să-i controlăm, vor să lăsăm ultimii trei ani de zile în care ei au prăduit și au furat banii de la buget, să-i lăsăm așa, să-i lăsăm în pace”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.ro.

Cîțu, atac la Firea: La PMB nu a mai fost o inspecție de la MFP de 10 ani. Nimeni nu a mai trecut pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor

Ministrul de Finanțe acuză că la Primăria Capitalei sunt companii care există pentru salarii și că la PMB nu a mai fost o inspecție de la Ministerul Finanțelor Public de 10 ani de zile.

„La Primăria Capitalei sunt companii care există pentru salarii. Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii. Sunt multe probleme acolo. Am cerut și eu o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economică financiară la Primăria București, pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pentru 20 de ani să plătești subvenția la energie. Am fost curios să văd cine a evaluat execuția bugetară. Am fost surprins să văd că la PMB nu a mai fost o inspecție de la Ministerul Finanțelor Publice de 10 ani de zile, nimeni nu a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor.

Mie îmi sare în ochi chestia asta: ai bani la buget pentru subvenție, și te împrumuți pe 20 de ani.(…) O atribuție importantă a Ministerului de Finanțe Publice este de a controla toate companiile de stat. Vom face o analiză și vom controla toate companiile de stat să vedem cum sunt cheltuiți banii publici”, a mai precizat ministrul de Finanțe.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Cîțu: PSD-iștii nu vor să fie controlați. Vor să lăsăm în pace ultimii trei ani în care au prăduit și au furat banii de la buget apare prima dată în Main News.

Source: New feed