Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan aviz pentru defrișarea a 400 de arbori, aflați pe traseul Drumului Valea Largă

29

Lucrările de modernizare a Drumului Valea Largă sunt în impas, după ce Primăria Sectorului 6 nu a reușit să obțină până în acest moment de la Primăria Generală avizul privind defrișarea a 400 de arbori. 

Într-un mesaj publicat miercuri, 3 mai, pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, îi cere insistent edilului general, Nicușor Dan, undă verde pentru defrișare, promițând în schimb plantarea altor 4.000 de arbori.

„Nu am primit nici până acum de la PMB avizul de defrișare. În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a circa 400 de copaci, și pentru fiecare copac îmi asum plantarea a încă 10 copaci în compensare, am două opțiuni: nu mai facem lucrările sau îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit”, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Drumul Valea Largă, având 1,5 km, va prelua o parte din sarcina de pe Bulevardul Prelungirea Ghencea și o va descărca în Bulevardul Timișoara (și invers). În plus, va degreva și strada Valea Oltului, extrem de aglomerată la ore de vârf.

Drumul va conține două benzi pe sens de 3,5 m, piste de biciclete pe ambele părți cu 2 m pe sens, trotuare de 3 metri lățime fiecare și alveole pentru spațiile verzi.

Pentru modernizarea străzii este necesară expropierea a 45.801 mp teren proprietate privată, costurile fiind estimate la circa 33 milioane lei. Valoarea totală a proiectului, este de 55 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan aviz pentru defrișarea a 400 de arbori, aflați pe traseul Drumului Valea Largă apare prima dată în Main News.

Source: New feed