Cioloş – demitere Andronescu: Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreţi să scăpaţi de oponenţii politici

478

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, susţine că premierul Viorica Dăncilă ar fi demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţie deoarece aceasta este un oponent politic al său în interiorul PSD, arătând că existau motive ca ministrul Educaţiei să plece din funcţie dacă s-ar fi făcut o analiză asupra modului în care funcţionează MEN.

“Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreţi să scăpaţi de oponenţii politici din interiorul partidului dumneavoastră. Doamna Andronescu avea motive să fie demisă dacă aţi fi analizat cu adevărat cum funcţionează Ministerul Educaţiei şi cât de relevante au fost deciziile dumneaei pornind de la agonia în care se află acest domeniu fundamental pentru viitorul societăţii. Dacă chiar v-ar interesa durerea oamenilor în urma acestui caz de la Caracal şi, mai ales, durerea celor pe care-i ţineţi în sărăcie prin politici clientelare prin care PSD îşi favorizează baronii, aţi fi început în primul rând o reformă în propriul partid, înainte de a veni să ne daţi lecţii de moralitate”, a scris Cioloş, vineri, pe Facebook.

El subliniază că vechea clasă politică a avut de-a lungul anilor obiectivul să obţină şi să conserve privilegii pentru politicieni şi acoliţii lor, iar în acest context este nevoie de o resetare a statului.

“Statul român a fost o victimă a acestui model, iar o mare parte dintre cetăţenii români şi-au pierdut speranţa, îndepărtându-se de politică, alţii alegând să plece cu totul din ţară. Un exponent al PSD ar fi putut fi un factor de schimbare dacă ar fi realizat cu adevărat nevoia de reformă interioară în partid şi dreptul românilor de a avea politicieni competenţi şi cinstiţi. Din păcate pentru noi toţi, aţi pierdut această oportunitate. Va trebui să ne clădim propriul viitor fără să mai credem în promisiuni din partea celor care ar fi putut să facă lucrurile mai bine, dar nu au făcut-o. Statul român are nevoie de resetare, iar aceasta nu se va putea face decât printr-o colaborare strânsă şi bazată pe încredere între cei care se angajează în politică şi competenţele din societate care pot fi mobilizate, oamenii care au acumulat experienţă şi vor să o împărtăşească în folosul general direct sau prin intermediul organizaţiilor profesionale. Ceea ce am făcut în 2016 cu GovIT Hub este un exemplu despre cum putem lucra împreună pentru a creşte încrederea în autorităţile publice şi calitatea serviciilor lor”, a mai scris Dacian Cioloş.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile “profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară că ea a “învăţat de acasă” să nu se urce “în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită şi sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

“De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Şcolar – mergea la şcoală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la maşină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului şcolar, să introducem în toate şcolile un sistem de protecţie a copiilor şi de a-i învăţa să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învăţat şi de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm şi la şcoală”, a spus Andronescu, conform site-ului Antena 3. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)