Ciolacu, viitorul premier al României, până la 1 iunie. Pe cine își dorește în noul Guvern

37

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, asteaptă să devină premierul României, până la data de 1 iunie, conform protocolului cu PNL, care a stat la baza coaliției de guvernare. Invitat în emisiunea „Subiectiv” difuzată de Antena 3, Ciolacu a dezvăluit și pe cine și-ar dori în viitorul Guvern. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost lăudat de președintele PSD, însă, până la acest moment, actualul premier, Nicolae Ciucă, nu a vorbit în spațiul public despre rezultatele evaluărilor miniștrilor. 

Ciolacu a precizat că și-l dorește în Guvern pe Mihai Tudose, fost premier în guvernarea PSD din 2017.  În ceea ce-l privește pe Rareș Bogdan, „al treilea” om din PNL, care și-a exprimat deja dorința de a fi vicepremier, președintele PSD a fost rezervat.

„Întrebați-l pe el(n.r. pe Rareș Bogdan) Mi l-aș dori pe Tudose în Guvern. Vom avea o discuție în continuare. Tudose știe tot tabloul din Guvern, a fost prim-ministru, ați văzut că nici Grindeanu nu a avut rețineri să vina ministru, unul dintre cei mai performanți miniștri. Am închis un vis și vă exista Autostrada Moldovei, eu sper că până la finalul lui 2024. Eu am mers cu Grindeanu la fiecare lot în parte să vedem cum decurg lucrările și exista aceste premize. Pai daca schimbi miniștrii la șase luni? În Germania nu s-au schimbat 14 ani, nu poți să faci totul doar după moftul politicului!”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu, viitorul premier. Nu intervine în cazul miniștrilor PNL. Atac la Florin Cîțu

Întrebat dacă îl va „schimba” pe actualul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, Marcel Ciolacu a dat de înțeles că PSD nu va interveni în cazul miniștrilor propuși de PNL.

„Ministerul de Finante revine în protocol PNL. Eu mă raportez la un calendar asumat si un protocol asumat”, a precizat liderul PSD, pentru sursa citată.

Cu toate acestea, Ciolacu nu a ezitat să-l atace subtil pe Florin Cîțu, fostul premier al României(PNL), după ce a fost întrebat cum ar reacționa în cazul în care Cîțu ar fi propus de PNL să preia Ministerul Finanțelor.

„Ne întoarcem la ce a fost? Toată lumea s-a raportat la aceasta coaliție cu seriozitate. Câteodată, se întâmplă și oameni de stat întâmplători”, a răspuns Marcel Ciolacu. 

Șefii PNL și PSD vor decide, în perioada următoare, cine vor fi miniștrii Guvernului Ciolacu, așa cum au decis prin protocol, la începutul guvernării(2021). UDMR nu este parte semnatară a acestei rocade guvernamentale și a transmis că nu are niciun interes să iasă de la guvernare. Detalii puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI: Rocada guvernamentală nu se amână. Coaliția negociază funcțiile din ministere

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Articolul Ciolacu, viitorul premier al României, până la 1 iunie. Pe cine își dorește în noul Guvern apare prima dată în Main News.

Source: New feed