Ciolacu anunță înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă, după tragedia din Caracal

569

Președintele Camerei Deputaților a anunțat înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru luarea măsurilor necesare pentru ca astfel de situații să nu se repete. 

Anunțul lui Marcel Ciolacu vine ca urmare a cererii lui Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei.

„Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va iniția, în regim de urgență, discuții cu liderii grupurilor parlamentare pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia de la Caracal.
Concluziile rezultate în urma anchetei parlamentare ar urma să stabilească măsurile administrative care se vor lua pe viitor, astfel încât aceste situații să nu se mai repete.
Totodată, președintele Camerei Deputaților a anunțat că va sprijini și promova inițiativele legislative care înăspresc pedepsele pentru crimă, viol, și pedofilie, precum și orice alt demers pe această temă, inclusiv un referendum de consultare a cetățenilor în această privință, propus deja de premierul Viorica Dăncilă”, conform comunicatului de presă al Camerei.

Context

O tânără în vârstă de 15 ani a fost dată dispărută miercuri, pe 24 iulie. Ieri, 25 iulie, fata a sunat de trei ori la 112, la ora 11.05. STS nu a reușit să găsească locația exactă în care se află fata. Polițiștii au găsit locul faptei abia după a patra încercare. Ulterior, în noaptea de 25 spre 26, s-a emis un mandat de percheziții pentru următoarea dimineață. Asta în condițiile în care tânăra era sechestrată în casa mecanicului. În urma perchezițiilor, criminaliștii au găsit rămășițe umane, bijuterii și haine rupte.

sursa foto: Facebook

Articolul Ciolacu anunță înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă, după tragedia din Caracal apare prima dată în Main News.

Source: New feed