CEx PSD. Viorica Dăncilă: Nu se rupe nicio coaliție/ Buzatu: Nu avem niciun interes/ Stănescu: PSD nu este șantajat de ALDE

519

Soarta coaliției de guvernare ar putea fi decisă, luni, în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, înainte de ședință, că nu se va rupe nicio coaliție, susținând că a purtat discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, „ca doi parteneri de coaliție”.

„Nu se rupe nicio coaliție, am purtat discuții ca doi parteneri de coaliție. (…) Întotdeauna trebuie să existe dialog”, a declarat Viorica Dăncilă. Întrebat dacă în acest moment există un dialog, premierul a răspuns: „sigur”.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu susține că este partizanul ideii că un partid trebuie să rămână la guvernare până nu mai poate. Acesta a declarat că PSD-ul nu ar avea niciun interes să rupă coaliția.

„La rigoare sigur că am putea decide multe, dar nu este vorba despre o asemenea discuție și noi nu avem niciun interes să rupem coaliția. Sunt partizanul ideii că un partid rămâne la guvernare până nu mai poate. (…) Nu cred că Viorica Dăncilă s-a gândit la demisie. Nu știu dacă intrarea Pro România la guvernare ar fi o idee de succes”, a declarat Dumitru Buzatu, înainte de CEX-ul PSD.

Paul Stănescu: PSD nu este șantajat de ALDE

Senatorul PSD, Paul Stănescu, a declarat că PSD nu se simte șantajat de ALDE și că este posibil să se mai negocieze. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Stănescu susține că „PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentară”.

Întrebat dacă formațiunea este șantajată de ALDE, Paul Stănescu a răspuns: ”Nu. În politică există şantaj, dar nu. Probabil că se va negocia în continuare, ALDE nu şi-a spus punctul de vedere cu privire ieşirea de la guvernare. Cred că vor mai avea discuţii până la 1 septembrie, mai este timp. Cred că până la urmă se va găsi o formulă. Dacă nu, probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritatea parlamentară”.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul CEx PSD. Viorica Dăncilă: Nu se rupe nicio coaliție/ Buzatu: Nu avem niciun interes/ Stănescu: PSD nu este șantajat de ALDE apare prima dată în Main News.

Source: New feed