CEx PSD. Propunerile noilor miniștri și organizarea Congresului de sâmbătă, printre subiectele ședinței/ Stănescu: Votez în Congres cum vrea partidul

446

UPDATE Majoritatea liderilor PSD au ajuns la ședința CEx a partidului, însă nu au dat declarații. Senatorul PSD Paul Stănescu, a spus că va vota în Congresul PSD. Întrebat dacă va vota împotriva, el a precizat că votează cum vrea partidul.

De asemenea, întrebat cum comentează declarația lui Călin Popescu Tăriceanu privind guvernarea impotenta, Petre Daea a răspuns ca nu știe ce înseamnă acest termen

Știre inițială

Marți, de la ora 12:00, are loc ședința Comitetului Executiv al PSD, unde social democrații vor vorbi despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar și despre propunerile de miniștri pe care Viorica Dăncilă i le va trimite lui Klaus Iohannis.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat în urmă cu o săptămână, la Iași, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniștri președintelui Klaus Iohannis, după ce social democrații se vor unii în ședința Comitetului Executiv Național (CExN). Totodată, liderul PSD a mai declarat că îi va trimite lui Iohannis și propunerea pentru funcția de vicepremier pe probleme economice, unde în prezent este interimar Eugen Teodorovici.

De asemenea, social-democrații ar putea discuta și despre situația coaliției de guvernare, având în vedere evenimentele petrecute în ultimele zile și contradicțiile dintre premier și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Deși cei doi au discutat miercuri despre situația coaliției de guvernare, încă nu au ajuns la o decizie privind restructurarea Guvernului. În urma întâlnirii, ALDE a dat un comunicat de presă în care menționa că formațiunea politică va lua o decizie în septembrie privind ieșirea de la guvernare.

Și social-democrații au trimis un comunicat după întâlnirea dintre liderul PSD și liderul ALDE, în care au anunțat că în ședința coaliției s-a stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea, în Parlament. Săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire a coaliției pentru a discuta măsuri care privesc actul de guvernare și agenda publică.

Sâmbătă, 24.08.2019, va avea loc Congresul PSD, unde se va lansat candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul CEx PSD. Propunerile noilor miniștri și organizarea Congresului de sâmbătă, printre subiectele ședinței/ Stănescu: Votez în Congres cum vrea partidul apare prima dată în Main News.

Source: New feed