CEx al PSD, marți, după ce candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european a fost respinsă

407

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, la ora 16:00, potrivit unor surse politice. Ședința are loc în urma deciziei Comisiei JURI a PE de a-i respinge candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, iar Viorica Dăncilă a anunțat că va face o altă propunere.

Social-democrații se vor întâlni la Parlament.

Premierul a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că va propune o altă persoană pentru funcția de comisar european.

„Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi (luni – n.r.), se află la originea unui conflict între legislaţia naţională din România şi cea europeană, conflict ce depăşeşte competenţele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum şi în Tratatul UE. Conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislaţia europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situaţia a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări”, a spus Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută luni, la sediul PSD.

Surse politice au declarat pentru mainnews.ro că Viorica Dăncilă intenționează să își retragă sprijinul pentru Rovana Plumb, în urma celor două respingeri din Comisia Juridică a Parlamentului European.

În aceste condiții, Dăncilă trebuie să facă o altă propunere, favorită fiind Ramona Mănescu. Pentru că Ungaria va propune tot o femeie in locul candidatului respins, România ar putea să propună un bărbat.

În cărți este și Mihai Fifor considerat a fi destul de apropiat de premierul Dăncilă.

Surse politice susțin că Viorica Dăncilă nu se va duce la întâlnirea solicitată de președintele Iohannis pentru desemnarea propunerii României pentru funcția de comisar european.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Articolul CEx al PSD, marți, după ce candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european a fost respinsă apare prima dată în Main News.

Source: New feed