Ce avere are Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați parlamentari – Terenuri, apartamente și casă de vacanță/ Obiecte de artă de 5.000 euro

23

Diana Șoșoacă, avocat de profesie, este unul dintre cei mai controversați parlamentari din noua legislatură. Potrivit declarației sale de avere, deține patru terenuri, două apartamente, o casă de vacanță și obiecte de artă în valoare de 5.000 euro.

Astfel, în 2016 a primit drept donație un teren de 22.500 mp, în Balotești, județul Ilfov. În 2004-2005 prin cumpărare/partaj a obținut trei terenuri intravilane, două de 60 mp , respectiv 1315 mp în Căciulata, județ Vâlcea, iar altul de 2170 mp în Dâmbovița. Are două apartamente de 58 mp, respectiv 89 mp și o casă de vacanță de 30 mp. Are un Opel Corsa fabricat în 2015 și obiecte de artă în valoare de 5000 euro.

Diana Șoșoacă este membru al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partid nou, intrat în Parlament cu voturile a peste 9% dintre alegători. S-a făcut remarcată prin modul în care s-a poziționat cu privire la măsurile dispuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Senatoarea a refuzat să poarte mască în spațiul public, invocând o adeverință medicală prin care este exceptată de la această măsură.

A făcut parte din delegația care a mers la consultările de la Cotroceni, pentru formarea noului Guvern. Spunea atunci că, la finalul întâlnirii cu președintele, a renunțat la mască. Ulterior, a fost fotografiată în Parlament fără mască, această măsură de protecție fiind obligatorie. La nivelul Legislativului se fac verificări cu privire la această situație, o anchetă realizând și Poliția Capitalei.

A fost avocatul lui ÎPS Teodosie, în procesul în care acesta contesta decizia autorităților de a interzice pelerinajul la peștera Sfântului Andrei pentru enoriașii din alte localități.

Diana Șoșoacă este șefa Comisiei pentru Abuzuri de la nivelul Senatului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ce avere are Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați parlamentari – Terenuri, apartamente și casă de vacanță/ Obiecte de artă de 5.000 euro apare prima dată în Main News.

Source: New feed