Ce a discutat Diana Șoșoacă cu ambasadorul rus. Kuzim: SUA împing România și Republica Moldova în război cu Rusia

33

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis vineri, 5 mai, că ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, consideră inevitabilă izbucnirea unui conflict între România și Rusia, având în vedere „acțiunile dușmănoase ale Statului Român”. Șoșoacă a participat joi, 4 mai, la o recepție organizată de Ambasada Federației Ruse la București cu ocazia „Zilei Victoriei”.

Conform Dianei Șoșoacă, ambasadorul rus în România i-ar fi spus că țara noastră și Republica Moldova sunt împinse de SUA către un conflict cu Federația Rusă.

„Dl. ambasador s-a arătat îngrijorat de împingerea de către SUA a Republicii Moldova și a României către un conflict militar cu Rusia. Dl. ambasador a apreciat ca ”inevitabil” acest scenariu în raport de acțiunile dușmănoase ale Statului Român și de implicarea de care acesta dă dovadă prin susținerea economică și militară a Ucrainei în acest conflict, inclusiv prin furnizarea de obuze pentru artilerie, fabricate pe teritoriul României”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a senatoarei.

La recepție au mai participat și Florian Colceag și pe generalul Radu Theodoru.

Nu este pentru prima dată când Șoșoacă ajunge la Ambasada Rusiei. În mai 2022, la două luni de la declanșarea invaziei în Ucraina, un grup format din șase parlamentari, printre care și senatoarea aleasă pe listele AUR, s-au întâlnit cu ambasadorului rus, Valerii Kuzmin, sub pretextul înmânării unei așa-numite scrisori în care cereau „negocieri diplomatice”.

Șoșoacă a participat și alte două recepții la Ambasadă. Prima a fost organizată în noiembrie 2022, fiind dedicată Zilei Unității Naționale a Federației Ruse, iar cea de-a doua, în februarie 2023, în care s-a celebrat Ziua Diplomatului Rus.

Totodată, amintim că Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ce a discutat Diana Șoșoacă cu ambasadorul rus. Kuzim: SUA împing România și Republica Moldova în război cu Rusia apare prima dată în Main News.

Source: New feed