CCR dezbate sesizarea de neconstituționalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu ca șef al Senatului

508

Curtea Constituţională a României dezbate, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu ca șef al Senatului. Este singurul punct pe ordinea de zi a CCR de astăzi. 

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Primul care a reacționat a fost Călin Popescu Tăriceanu care a susținut că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu  încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ și a anunțat că va sesiza CCR.

„Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”,spunea Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție,  73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul CCR dezbate sesizarea de neconstituționalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu ca șef al Senatului apare prima dată în Main News.

Source: New feed