CCR a admis contestația lui Viorel Cataramă la decizia Biroului Electoral Central/ Poate să candideze la prezidențiale

463

Curtea Constituțională anunță, luni, că a admis contestația privind candidatura lui Viorel Cataramă. Asta după ce candidatul Partidului Dreapta Liberală a contestat decizia Biroului Electoral Central (BEC) care i-a respins dosarul, motivând că peste 94.000 de semnături „prezintă elemente de similitudine evidente”. Consecința deciziei CCR este că Viorel Cataramă poate să candideze la președinția României.

„Contestația privind respingerea înregistrării candidaturii domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, formulată de domnul Viorel Cataramă”, se precizează în decizia CCR.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, sâmbătă, că a respins candidatura lui Viorel Cataramă, din partea Partidului Dreapta Liberală, la alegerile prezidențiale. Potrivit instituției, peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, pentru că „prezentau elemente de similitudine evidente”.
„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.
Viorel Cataramă, din partea Partidului Dreapta Liberală, și-a înregistrat candidatura miercuri, 18 septembrie. El a anunțat că a depus la BEC peste 230.000 de semnături.

 

Articolul CCR a admis contestația lui Viorel Cataramă la decizia Biroului Electoral Central/ Poate să candideze la prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed