Cătălin Drulă pune tunurile pe Sorin Grindeanu: 35 din 74 de licitații de reparații a căilor ferate, anulate în ultimele săptămâni

116

România și-a asumat un proiect extrem de ambițios prin Planul Național de Redresare și Reziliență în ceea ce privește aducerea căilor ferate la parametri constructivi, ceea ce va permite circulația cu până la 120 km/h.

Cu toate acestea, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel că licitațiile merg extrem de prost, fapt semnalat de Main News, remarcat și de fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă. Într-un mesaj publicat pe Facebook sâmbătă, 23 iulie, președintele USR l-a taxat pe actualul titular de la transporturi, Sorin Grindeanu, pentru nereușitele regionalelor CFR, cele care au pe mână aproximativ 1 miliard euro, bani puși la dispoziție de Comisia Europeană.

Conform bilanțului făcut de Cătălin Drulă pe baza datelor din SEAP, verificate de Main News, 35 de loturi sunt anulate și, cel puțin teoretic, ar trebui scoase din nou la licitație, 39 de loturi au oferte depuse, iar 31 de loturi sunt încă în derulare.

Pe regionale situația se prezintă în felul următor: 

Regionala Craiova: 20 anulate, 6 cu oferte depuse
Regionala București 11 anulate, 4 cu oferte depuse
Regionala Brașov: 4 anulate, 17 cu oferte depuse
Regionala Galați: 6 (fără oferte depuse)
Regionala Timișoara: 0 anulate, 5 cu oferte depuse
Regionala Iași: 1 (fără oferte depuse)
Regionala Cluj: 0 anulate, 7 depuse, 24 fără oferte depuse

„Cu 1 miliard de euro din PNRR, astfel de lucrări rapide, eficiente și cu beneficiu enorm pentru călători ar putea fi executate pe sute și sute de kilometri de cale ferată. Incompetența PSD ne arată că până și replicarea unui model de succes este prea mult. Din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate fiindcă nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit câte un singur ofertant. Și mai sunt câteva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate în licitație pentru care ar trebui să se depună oferte în luna august”, a subliniat președintele USR, Cătălin Drulă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Cătălin Drulă pune tunurile pe Sorin Grindeanu: 35 din 74 de licitații de reparații a căilor ferate, anulate în ultimele săptămâni apare prima dată în Main News.

Source: New feed