Cătălin Drulă, președintele USR: Sunt convins că Iohannis era înţeles cu Marcel Ciolacu deja din 2019

20

Preşedintele USR, Cătălin Drulă spune că este „convins” că între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Marcel Ciolacu a existat încă din anul 2019 o înţelegere privind aducerea PSD la guvernare, alături de PNL.

În emisiunea Insider Politic de la Prima TV, Drulă a dat detalii despre consultările de la Cotroceni de după scoaterea USR de la guvernare, explicând că şeful statului nu i-a lăsat impresia că ar vrea să repare alianţa pe care o stricase fostul premier Florin Cîţu.

Cătălin Drulă a povestit, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV, că în toamna anului 2021, când au avut loc consultări la Cotroceni cu principalele formaţiuni politice, şeful statului, Klaus Iohannis, „părea forte deranjat că i-a fost stricată toamna”.

Drulă e de părere că preşedintele a avut încă din 2019 o înţelegere cu actualul preşedinte al PSD pentru aducerea social-democraţilor la guvernare.

„Am simţit din primul moment că a fost un plan să aducă PSD-ul la guvernare. Nu avea nicio intenţie să zică: Ok, s-a întâmplat lucrul ăsta, Cîţu a spart toate farfuriile şi sunt cioburi pe jos, dar hai să vedem cum facem ceva împreună, în continuare. Nu a dorit sub nicio formă. Sunt convins că era înţeles cu Marcel Ciolacu deja din 2019 şi mi-a dat senzaţia unui om căruia nu îi pasă de a schimba sau de a moderniza România. Pentru el astea-s nişte vorbe. Viorica Dăncilă, dacă vă aduceţi aminte, a căzut, în mod convenabil, fix în campania de realegere a lui Iohannis”, a afirmat liderul USR.

Cătălin Drulă susţine că „preşedintelui Iohannis nu i-a păsat de ţara asta”.

El a mărturisit că, în perioada în care a deţinut portofoliul Transporturilor, nu s-a discutat niciodată despre achiziţionarea unui avion prezidenţial.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Cătălin Drulă, președintele USR: Sunt convins că Iohannis era înţeles cu Marcel Ciolacu deja din 2019 apare prima dată în Main News.

Source: New feed