Cătălin Drulă, despre CFR Marfă: Este vital să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii

14

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor din CFR Marfă pentru a discuta despre modalitățile prin care compania poate fi rentabilizată precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare, prin care 1.400 de angajați vor fi disponibilizați. 

„Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era ”perla” companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit”, a afirmat Cătălin Drulă, la întâlnirea cu cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane.

Drulă: Este vital pentru societate să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii

Ministrul a subliniat necesitatea reducerii costurilor de funcționare a companiei, un aspect pe care îl consideră vital pentru dezvoltarea CFR Marfă.

„„Sunt pași în direcția pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise ‘robinetele’ prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață. Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății  a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială. Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele comisar, pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat,  pe care le-am prezentat”, a subliniat Cătălin Drulă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Cătălin Drulă, despre CFR Marfă: Este vital să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii apare prima dată în Main News.

Source: New feed