Căprar: De la evenimentul din Apuseni, s-au mai făcut lucruri, dar nu suficiente, pentru localizarea victimelor

562

Preşedintele Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, a declarat luni că de la evenimentele din Apuseni până în 2018 s-au mai făcut lucruri, dar nu suficiente pentru localizarea victimelor, cum a fost în cazul de la Caracal.

“Nu ştiu ce informaţii au apărut astăzi, am avut în cadrul şedinţei Comisiei de apărare membrii STS, aceştia ne-au spus despre ciclul evenimentelor de la Caracal, este un subiect care în ultima perioadă ne-a cutremurat pe toţi şi în primul rând i-am rugat pe toţi colegii mei din comisie să nu facă politică. Am ascultat părerile celor de la STS, păreri obiective, tehnice şi cred că sunt foarte multe lucruri de făcut în continuare. (…) Cred că asemenea lucruri ce s-au întâmplat la Caracal nu mai trebuie să se întâmple şi mai cred că banii trebuie cheltuiţi cu mare grijă şi aici mă refer la banii care se cheltuie pentru anumite sisteme. Din 2014 când s-a întâmplat evenimentul din Apuseni până în anul 2018 s-au mai făcut lucruri, dar nu suficiente pentru a încerca să localizeze victime ca cea care a fost în acest moment”, a spus Căprar, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a refuzat să vorbească despre convorbirile dintre victimă şi poliţistul de la IPJ Olt, motivând că sunt clasificate.

“În momentul în care acea convorbire va fi declasificată eu pot să vă spun. Cei care v-au dat informaţii se supun legii şi le-am comunicat înainte de a începe discuţiile clasificate să aibă grijă să nu transmită, să nu comunice, să nu aibă telefoanele deschise, să nu îşi noteze, pentru că informaţiile clasificate sunt foarte clare. (…) Până mâine (marţi – n.r.) la CSAT, nu cred că se întâmplă nimic, mâine la CSAT se va discuta şi cu siguranţă se va desecretiza. Dacă nu respectăm legea mi se pare un lucru anormal şi mi se pare anormal când adversarii noştri de la USR ies şi spun anumite lucruri politice”, a afirmat Căprar, care a menţionat că “nu a rămas cu o impresie foarte bună” după ce a ascultat acele conversaţii.

Întrebat dacă poliţistul care a vorbit cu fata răpită a dat dovadă de profesionalism, Căprar a spus: “Nu este atribuţia noastră să analizăm cum au vorbit unii, cum au vorbit alţii. Noi căutăm vinovaţi, cu siguranţă aceştia vor ieşi la iveală şi vor plăti. Ne dorim să găsim vinovaţii, iar pe mai departe ce s-a întâmplat să nu se mai întâmple. Eu cred că instituţional sunt foarte mulţi vinovaţi, nu sunt organ nici de anchetă nici de judecată, dar este nevoie şi de soluţii legislative. Am avut în Parlament mai multe legi, una dintre ele a fost aceea care dă mai multe atribuţii poliţiştilor, a fost atacată la Curtea Constituţională de PNL şi USR, poate mă întrebaţi de aceste lucruri, nu neapărat de cele pe care nu le spun din punct de vedere legal”. AGERPRES/(A- autor: Dana Piciu, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)