Candidatul susținut de partidului lui Neculai Onțanu se retrage din competiția electorală. El susține că există o „piață neagră a semnăturilor”

420

Candidatul Mișcării Naționale Române la alegerile prezidențiale, Andrei Valentin Stoican, a renunțat pentru că nu a reușit să strângă cele 200.000 de semnături necesare. În cadrul Alianței, Stoican este susținut de partidul ADER, al lui Neculai Onțanu. 

Într-un comunicat public, Valentin Stoican precizează că s-a retras pentru că nu a reușit să adune corect numărul de semnături cerut de lege. Mai mult chiar, el recunoaște că există o „piață neagră a semnăturilor”.

„Nu-mi voi depune candidatura. Nu vreau să intru în competiţia prezidenţială printr-o fraudă. Am reuşit să strâng 172.893 de semnături. Astăzi, până la ora 24, mai aştept din Suceava, Maramureş şi Teleorman încă aproximativ 5.500. Evident, nu sunt suficiente. Dar sunt semnături asumate. Eu sunt mândru de ele şi pentru asta le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au crezut în mine. Înţeleg frustrarea lor. Dar – din respect pentru mine şi pentru ei – am refuzat să accept ofertele de ultimă oră de pe piaţa neagră a semnăturilor. Am 42 de ani, am un crez politic împărtăşit cu aproape 200.000 de români, iar munca noastră de strângere de semnături a fost un impresionant exerciţiu democratic. Îi asigur pe toţi că acesta nu e sfârşitul, ci abia începutul. Un început construit pe corectitudine şi adevăr!”, a transmis Valentin Stoican, într-un comunicat public.

Valentin Stoican nu este singurul care se retrage din cursa pentru preeședinția României. Liviu Pleșoianu a anunțat și el că nu a reușit să adune cele 200.000 de semnături necesare.

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost invalidată de BEC pentru că au fost descoperite semnături care nu par a fi reale.

Inițial, 24 de persoane anunțaseră că vor să participe în campania electorală pentru alegerea președintelui României. Până acum și-au depus dosarele de candidatură: Viorica Dăncila, Teodor Paleologu, Klaus Iohannis, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor.

 

Articolul Candidatul susținut de partidului lui Neculai Onțanu se retrage din competiția electorală. El susține că există o „piață neagră a semnăturilor” apare prima dată în Main News.

Source: New feed