Candidații pentru funcția de procuror general al României susțin luni interviul la Ministerul Justiției

49

Cei doi candidați pentru funcția de procuror general al României, Alex Florin Florenţa și Gabriela Scutea, susțin luni, 20 februarie, interviul în fața unei comisii a Ministerului Justiției. 

Primul care susține proba este Alex Florin Florenţa, la ora 10:00, în vreme ce Gabriela Scutea este programată pentru ora 12:00. În urma interviurilor, ministrul justiției va desemna un candidat pentru a fi propus președintelui Klaus Iohannis, care însă nu are obligația de a-l numi.

În cazul funcției de procuror-șef al DNA, interviurile vor avea loc pe 21 februarie, iar pentru șefia DIICOT interviurile vor avea loc în 24 februarie.

Gabriela Scutea – Parchetul General

Procuror general al României din anul 2020, Gabriela Scutea a mai fost adjunct al procurorului general între 2006 și 2013. Scutea a intrat în magistratură în anul 1995.

Potrivit declarației de avere, Scutea a obținut pe parcursul anului 2021 venituri în valoare de aproximativ 108.000 de euro, de la Parchetul General, CSM și din diferențe salariale.

Gabriela Scutea deține două terenuri și două case în Brașov și are cinci conturi bancare, pe care are peste 100.000 de euro.

În schimb, prim-procurorul Parchetului General are două împrumuturi, scadente în 2023, respectiv 2027, în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Alex Florența – Parchetul General

Alex Florența este șeful Serviciului de crimă organizată de la DIICOT București, iar în cariera de procuror a fost șeful DIICOT Timișoara și DIICOT Sibiu. La Timișoara, Alex Florența a instrumentat dosare ample de trafic de droguri, de contrabandă și șpagă la granițele țării sau un dosar legat de un plan de asasinare a unui jurnalist Pressalert.

Articolul Candidații pentru funcția de procuror general al României susțin luni interviul la Ministerul Justiției apare prima dată în Main News.

Source: New feed