Călin Popescu-Tăriceanu: Noi, Pro România, propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo

149

Călin Popescu-Tăriceanu, fost membru ALDE și candidat din partea Pro România pentru alegerile parlamentare, a declarat că partidul din partea căruia se luptă pentru un nou loc în Parlament susține deschiderea afacerilor, cu testare permanentă a angajaților. 

Senatorul a precizat că, dintr-un total de 20.000 de firme din industria HoReCa, doar 6.000 dintre ele ar fi beneficiat de programul de granturi promovat de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Senatul pierde meciul cu Parchetul General la CCR: Nu există conflict între cele două instituții. Călin Popescu Tăriceanu poate fi anchetat în dosarul menținerii ilegale în funcție a unui senator

Vorbesc cu mulţi oameni din HoReCa. Aceştia sunt la capătul puterilor şi odată cu ei şi un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de faţadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM Invest îl ştiţi. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de granturi. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii şi de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu ştie”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că programul pe care PRO România îl propune vizează deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecție și testare permanentă a angajaților.

Toate restricţiile acestea pe care Guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, făbricuţe. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanţuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleaşi măsuri de siguranţă şi în micile restaurante sau cafenele pentru a le ţine deschise şi a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluţia închiderii este o excepţie nu o regulă şi se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Vorbesc cu mulți oameni din HoReCa. Aceștia sunt la capătul puterilor și odată cu ei și un segment economic care dă de…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Sâmbătă, 24 octombrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Călin Popescu-Tăriceanu: Noi, Pro România, propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo apare prima dată în Main News.

Source: New feed