Călin Popescu Tăriceanu îndeamnă cetățenii să iasă la vot / În urmă cu trei săptămâni cerea amânarea alegerilor

31

Călin Popescu Tăriceanu, candidat din partea ALDE pentru Primăria Capitalei, îndeamnă oamenii să nu se lase învinși de un virus și să iasă la vot, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, cerea amânarea alegerilor locale, tocmai din cauza aceluiași virus. 

Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj alegătorilor, în care fostul premier îi îndeamnă să nu se lase învinși de un virus și să iasă la vot.

Ne confruntăm cu un posibil absenteism ridicat. Pe mine mă îngrijorează acest lucru, pentru că lipsa dezbaterilor şi un absenteism ridicat nu fac decât să adâncească deficitul de democraţie din România. Aşa că îndemnul meu este: ‘Nu vă lăsaţi învinşi de un virus, veniţi să apărăm democraţia, veniţi la vot!”, este mesajul transmis, joi, de Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

La finalul lunii august, în schimb, acesta declara că alegerile locale ar trebui să fie amânate, tocmai din cauza pandemiei de coronavirus.

Din punctul nostru de vedere, alegerile ar fi trebuit amânate pentru că primul lucru campania nu se poate desfăşura în condiţii normale, nu spun optime, măcar în condiţii normale. Colegii noştri, militanţii noştri, candidaţii sunt şi ei cu temeri legate de riscul de îmbolnăvire, cetăţenii cărora li se adresează în egală măsură, deci contactul şi campania nu se pot desfăşura. Acest lucru duce la un deficit democratic pentru că cetăţenii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Ce să voteze, măştile de pe figura noastră? Să-l vadă pe candidat, să-l audă, să-i pună întrebări, să asculte răspunsurile”, spunea Tăriceanu în data de 29 august, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

CITEȘTE ȘI: Ce avere au principalii candidați la funcția de primar al Capitalei

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Călin Popescu Tăriceanu îndeamnă cetățenii să iasă la vot / În urmă cu trei săptămâni cerea amânarea alegerilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed