Calendarul moțiunii de cenzură va fi stabilit marți. Social-democrații susțin că au strâns voturile necesare pentru dărâmarea Guvernului Orban

118

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, marți, pentru a stabili calendarul pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură depusă de social-democrați.

Moțiunea de cenzură semnată de 208 parlamentari a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de social-democratul Daniel Suciu.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. Potrivit liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, social-democrații au strâns voturile necesare pentru a trece moțiunea.

Ciolacu a declarat că dacă Ludovic Orban își dorește declanșarea alegerilor anticipate, ar trebui să își dea demisia.

„Noi nu mergem pe o moțiune de cenzură normală. Noi mergem pe o moțiune în urma asumării Guvernului pe un lucru total nedemocratic. Așteptăm să fim chemați la dezbateri. Dacă Orban vrea anticipate, să-și dea demisia și să provoace anticipate. Eu în locul său mi-aș fi dat demisia demult. (…)Am intrat cu șansa a doua în acest demers. Matematic, în acest moment moțiunea trece. Prioritatea mea din acest moment nu este Congresul PSD și apărarea democrației. Sunt primari din toată țara care nu vor (  alegeri locale în 2 tururi n.r.). Ludovic Orban să răspundă ce vrea să facă”, a mai adăugat președintele interimar al PSD.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul liberalilor este de a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură depusă de social-democrați, astfel încât românii să poată vota alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„BPN al PNL a stabilit poziția partidului față de moțiunea de cenzură. Obiectivul fundamental este să pună în practică voința cetățenilor care își doresc alegerea primarilor în două tururi. Plecând de la acest obiectiv, PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură. Parlamentarii PNL vor fi in plen și vor vota la vedere împotriva moțiunii de cenzură.

Am mandatat grupurile parlamentare de la Senat și Camera Deputaților să poarte negocieri cu independenții, dar și cu parlamentarii  din partide, să îi convingă că este benefic pentru România să fie aleși primarii în două tururi”, a declarat Ludovic Orban, la finalul BPN al PNL.

Inquam Photos / George Calin

Articolul Calendarul moțiunii de cenzură va fi stabilit marți. Social-democrații susțin că au strâns voturile necesare pentru dărâmarea Guvernului Orban apare prima dată în Main News.

Source: New feed